Eelco Hofman – MG B V8 1979

Eelco Hofman – MG B V8 1979

Eelco Hofman – MG B V8 1979

Eelco Hofman
Eelco Hofman
eigenaar @HofmanLeek.nl

Eelco Hofman – MG B V8 1979

Deze auto is de grondlegger van ons bedrijf, de auto waar alles mee begonnen is. In 1986 is de MG met mij mee teruggekomen na een vakantietrip uit Florida. In die tijd importeerde niemand, voor zover ik weet, auto’s naar Europa.
In Florida kon ik een container regelen met ruimte voor drie auto’s, waardoor er noodgedwongen nog twee MGB gekocht werden om de container te vullen. Later ontdekten we dat er zes MG’s in een container pasten door er een rij boven te maken. Bij aankomst in Nederland waren er al gauw meer geïnteresseerden voor de MGB’s zodat ik drie maand later in Florida gelijk maar achttien gekocht heb. Dit was het begin van mijn bedrijf.

Origineel was deze MG B natuurlijk een 4 cylinder 1800 cc. Ik heb hem omgebouwd naar een V8, met de complete techniek van een Rover SDI 3500 uit 1979 en als bijzonderheid een ingekorte Rover achteras. Het geluid en de kracht van de V8 maakt het voor mij een heel bijzondere en prettige auto om in te rijden. Natuurlijk heb ik in al die jaren allerlei bijzondere en speciale auto’s meegenomen uit de USA maar deze MGB blijft voor mij de favoriet.

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!