Een oldtimer of klassieker kopen?

Voor het kopen van een klassieke sportauto of oldtimer bent u bij ons op de juiste plaats. Door onze jarenlange ervaring met het in en verkopen van klassiekers en sportauto’s en cabrio’s, hebben we veel kennis op gedaan.

Wanneer is een klassieker een oldtimer?

Een auto is een oldtimer als het een klassiek model is dat niet meer gemaakt wordt.

Om echt als oldtimer gezien te worden moet een auto minimaal 25 jaar oud zijn.

Tot 31 december 2013 sprak men van een oldtimer wanneer de auto minimaal 25 jaar oud was. Sinds 1 januari 2014 is deze grens verhoogd naar 40 jaar of ouder.

Voor oldtimers in Nederland hoeft je geen wegenbelasting te betalen als de wagen veertig jaar of ouder is. Hierbij wordt gekeken naar de datum waarop de auto in gebruik is genomen.

Omdat oldtimers van deze leeftijd niet vaak de weg op gaan, is besloten om de wegenbelasting voor deze auto’s af te schaffen. Je hoeft zelf geen vrijstelling aan te vragen. Alle oldtimers waarvan de eerste toelating minimaal 40 jaar is geleden, krijgen automatisch vrijstelling.

Oldtimers die in de overgangsregeling mogen, zijn oldtimers die een bouwjaar hebben tussen 1 januari 1988 en het moment dat de auto 40 jaar oud is. De oldtimerregeling is dus nog van toepassing tot 2028. Je kunt de overgangsregeling aanvragen op de website van de Belastingdienst. Dit moet elk jaar vóór 1 november

Klassieke sportwagens verkopen vanuit een hobby

Vanuit een hobby voor Engelse sportwagens is ons bedrijf ontstaan in de jaren 80 (Tijdlijn @hofman.nl). Waar we in het begin alleen MG B’s verkochten zijn er door de jaren allerlei soorten en maten klassiekers, oldtimers en cabrio’s verkocht. Het bedrijf is uitgegroeid tot een van de grootste oldtimerbedrijven in Nederland met in en verkoop van klassieke sportwagens en oldtimers over de hele wereld. De jarenlange ervaring met de klassieke MG typen hebben er toe geleid dat we al het onderhoud en reparaties aan deze merken kunnen verzorgen.

Waar moet u op letten (Tips en Trics)

 

Bekijk hier alle oldtimers in onze voorraad

Bekijk hier alle oldtimers in onze voorraad