Ervaringen van klanten

Lees wat onze klanten en bezoekers te zeggen hebben over hun passie voor klassieke auto's, sportauto's en cabrio's! Bijna al onze klanten zijn enthousiaste liefhebbers van oldtimers, youngtimers en meer. Ze delen graag hun ervaringen, of het nu gaat om hun rijervaringen, restauratieprojecten of hoe ze hun droomauto hebben gevonden. Elk verhaal is uniek, met een persoonlijke voorkeur voor specifieke merken en modellen. We nodigen regelmatig bezoekers en klanten uit om hun verhalen te delen in deze rubriek en onze nieuwsbrief. Heeft u ook een speciale band met uw auto die u wilt delen? Stuur dan uw verhaal naar [email protected] en wie weet verschijnt het binnenkort op onze website!

Wicher van der Wal – Saab 9-3 cabrio 2003

Wicher van der Wal – Saab 9-3 cabrio 2003 Hierbij een foto van mijn nieuwe en laatste aankoop bij jullie bedrijf, Hofman Leek. Hij rijdt als nieuw, is uit 2003 en ik ben er heel blij mee. Door mijn al te grote enthousiasme ben ik vergeten de auto volledig te inspecteren alvorens het koopcontract te […]

Albert Jellema – Lotus Elise S2 2001

Albert Jellema – Lotus Elise S2 2001 Hoe het is begonnen In 2007 kocht mijn collega (Folkert Huisma) een blauwe Lotus Elise S2. Hij was gek op deze sportauto – en niet veel later werd ik ook enthousiast. Na de foto’s van deze Elise S2 te hebben gezien, vroeg hij of ik een rondje in […]

Anderhalve Mini

Ingrid en Anita – Mini Cooper MKII 1991 Anderhalve MiniIngrid en Anita kochten een Mini geheel in stijl met veel leuke Mini gadgets, maar….. ze konden moeilijk afscheid nemen van hun oude Mini, die hangt nu, na een kleine aanpassing van ons aan de muur in hun “Mini cave”. Ben je ook op zoek naar […]

Philipp Huester – Volvo Amazone 1964

De avontuurlijke reis van Ingeborg rond de Oostzee We zijn verheugd om jullie een ongelooflijke reis te verslaan die onze dappere 1964 Volvo Amazon Kombi, liefkozend Ingeborg genoemd, heeft ondernomen. Ga met ons mee op een terugblik naar de meest memorabele momenten van de 16-daagse rally rond de Oostzee, zonder GPS en snelwegen, georganiseerd door […]

Folkert Alta – Cadillac 1953

Ik zou graag iets vertellen over de Cadillac voor de rubriek bezoekers aan het woord. Om bij het begin te beginnen is mijn vrouw toch wel degene die het balletje aan het rollen heeft gebracht met de opmerking als je straks ooit eens met pensioen gaat moet je toch wel een hobby hebben. Naast mijn werk […]

Silvia – Mini Countryman 2011

Verkocht in 5 minuten.Afgelopen maand was onze trouwe klant Silvia bij ons op bezoek voor het jaarlijkse onderhoud aan haar Mini Cooper S cabrio. Tijdens het altijd gezellige koffie momentje besprak ze met ons haar nieuwe ideeën op het gebied van mobiliteit. Dat was voor ons een inkoppertje om daar de juiste auto bij te […]

Harry Holt – Fiat 500L

Liefhebbers van classic cars komen vaak in deze rubriek aan het woord. Logisch, dat is de doelgroep. Als buitenstaander, vermoed ik dat deze verhalen tot herkenning en verbinding leiden. Niet zelden zelfs tot een soort van familiegevoel, beeld ik me in. En dat is mooi. Ik vind het dan ook een hele eer dat de […]

Dhr. Brouwer – Porsche Boxster

80 is prachtig! Oude liefde roest niet luidt het spreekwoord. En de heer Brouwer is hier een mooi voorbeeld van. Het begon in de jaren zestig toen de heer Brouwer zijn eerste Porsche kocht. Het exemplaar waar het mee allemaal mee begon was een 365B. Sindsdien blijft het merk Porsche kleven aan hem. In de […]

Gea Brouwer  –  Ford Mustang 1966

De laatste jaren reed ik altijd in de auto van mijn partner of die van mijn zoon. Soms was dat erg lastig en zat ik vaak zonder auto. Heel vervelend, ik dacht nu is het klaar ik koop mijn eigen auto. Vroeger heb ik ongeveer 25 jaar kever gereden, mijn broer is kevergek en hij […]

Sierd Gjaltema – De Mos Golf: 10.000 kilometer verder

Vorig jaar heb ik samen met mijn neef deze auto bij Hofman gekocht, welke achter op het terrein vele jaren stil stond. Na deze klaar gemaakt te hebben en vooral niet te hebben gewassen zijn we met de auto naar Noorwegen gereden. Zie hier het verhaal.Nu zijn we één jaar, 11.000 kilometer verder en 0 wasbeurten. […]

Amber – Mazda MX-5 (1993)

De Mazda MX-5 is al heel lang mijn droom auto, dus mijn vader en ik zijn op een lange zoektocht langs allemaal verschillende dealers geweest voordat we de MX-5 vonden die uiteindelijk mijn MX-5 zou worden. Deze hebben we uiteindelijk gevonden bij Hofman Leek, waar ze er verschillende hadden staan. Toen mijn vader en ik […]

Melvin Vlieger – Mazda MX NA

Mijn naam is Melvin Vlieger en ik ben 19 jaar oud. Als 13 jarige jongen hield ik al van Japanse auto´s dat komt ook omdat mijn neven allemaal Japanse auto´s hebben. Naarmate ik ouder werd hoe meer ik mij er in ging verdiepen. Daardoor ontstond mijn liefde voor de MX5 al vrij snel en wist […]

Bea Louwes – MG B LE 1979

Al meer dan 30 jaar rijdt Bea met veel plezier in haar MG door de omgeving van Leek. Eens per jaar rijdt ze aan kop tijdens de Sintmarun, een jaarlijks evenement georganiseerd voor mensen met een verstandelijke beperking die mogen meerijden in motorzijspan combinaties. Samen bezorgen ze cliënten van de Sintmaheerdt een onvergetelijke dag, zie hier de beelden. […]

René de Vos – VW Kever 1970

De zoektocht naar een Volkswagen Kever Het is mei 2022, mijn vrouw en ik zijn met vakantie in Friesland. Een paar dagen varen over de Friese meren. Niet echt mooi weer maar ik vind Friesland vanaf het water mooier dan vanaf de weg. Na twee dagen varen komen we in het mooie plaatsje IJlst aan, […]

Mark – Mini Clubman

In 1993 kocht Mark zijn eerste auto bij ons, een uit de USA geïmporteerde MG Midget.Hij heeft deze auto zelf gerestaureerd en daarna volgden nog diverse andere Engelse klassiekers.In zijn zoektocht naar een auto voor dagelijks gebruik stuitte Mark op deze Mini Clubman. Na 30 jaar mochten we Mark weer een prachtige auto leveren, opnieuw […]

Leo en Greetje Plaisier – Moris Minor 1934

Wij zijn ooit begonnen in 1992 met een MGB ’78 uit Californië. Er is in de 15 jaar dat we deze auto hadden veel mee gereden; o.a. 10x de Octagon Tour van de MGCC. Uiteraard ook veel aan gesleuteld. Toch ingeruild bij Hofman voor een Schotse RHD “C” uit 1968.Gekozen omdat een C het mooiste […]

MG B 1969 in Tartan-Red – eine Familiengeschichte

Der MG B wurde ursprünglich als LHD North American Export in Primrose Yellow im August 1969 produziert. Im Frühling 1994 entschieden meine Eltern Ewald und Sigrun Rott sich einen englischen Roadster zu kaufen. Sie hatten sich in den sechziger Jahren kennen gelernt, als Mein Vater einen MG Midget aus Groß Britannien fuhr. Mit dem Roadster […]

Anne De Jong – Jaguar XK150S OTS 1959

Vanaf jonge leeftijd is de Anne de Jong al fanatiek auto fan. Op achttien jarige leeftijd was zijn eerste auto een MG A, destijds nog geen klassieker. Daarna volgde een lange lijst met toch wel bijzondere exemplaren waaronder: Reliant Scimitar, MG B, Jaguar MKII, Jaguar E-Type, Austin-Healey 3000, Morgan Aero.Tegenwoordig rijdt meneer de Jong in […]

Klaas & Simone – Ford Mustang

In mijn jeugd kocht ik vaak het tijdschrift Chroom en Vlammen om mij vervolgens te verlekkeren aan de fantastische, vaak USA muscle cars die hierin getoond werden al dan niet getuned of origineel. De iconische Ford Mustang was een van mijn favorieten.Het is altijd gebleven bij een wens en nooit een feit ondanks toch altijd […]

Hans en Nicolle Meijer – BMW 640 2011

Zo’n 15 jaar geleden kochten we onze eerste cabrio. We woonden toen in het buitenland en het was wel iets wat paste bij de omgeving, het weer, de situatie. “Laten we eens gek doen” was toen onze gedachte. Het was heerlijk en beviel ons (uiteraard) erg goed. Eenmaal terug in Nederland en na een periode […]

Hans Rademaker – Zweedse caravan uit 1966

Mijn vrouw en ik kochten een paar jaar geleden een Zweedse caravan uit 1966 voor 2800 euro. Hij oogt als een Airstream, maar is veel lichter, 550 kg leeggewicht. Waarom bevalt dit ding ons goed?Een reden daarvoor is het feit dat er geen plastic in is verwerkt, behalve bij de plexiglas raampjes. De buitenkant is […]

Johannes Bakker – Volvo V70

Ik belde eind juli op voor een Apk-keuring voor deze Volvo voor de Carbage Run.Toen bleek dat jullie na volgende week voor 2 weken dicht gingen.Oeh! Is een Apk-keuring dan nog wel mogelijk? Soms moet je al een maand van tevoren een afspraak maken.Gelukkig was het mogelijk!Bedankt voor de snelle keuring en reparaties en dat […]

Sierd Gjaltema en Wytse van der Heide – VW Golf CL 1985

Noorwegen 2022 In mei dit jaar tijdens een bezoekje aan Hofman viel ons oog op een rode Volkswagen Golf die achter op het terrein stond, en hier al heel wat jaren leek te hebben gestaan. Na de auto goed geïnspecteerd te hebben, zagen wij er een leuke uitdaging in om de auto weer op de […]

Wicher Van der Wal – Volvo V70 2011

Wat een geweldige bedrijf hebben jullie toch, vroeger ging ik altijd met een tandartsgevoel naar de garage, hoeveel gaatjes, hoeveel pijn enzovoorts, maar nu verheug ik mij op de volgende beurt van mijn auto, de service en de altijd meevallende kosten en de prachtige showroom met cabrio’s, kortom puur genieten. Een voorbeeld, de Pasen in […]

Dhr. en Mevr. Ponte – MGBGTV8 1975

We hebben ons hele leven gewijd aan de watersport en veel op zee gevaren. Maar door de toenemende drukte en de aanblik van gigantische windmolenparken hebben wij besloten het leven over een andere boeg te gooien en hebben vorig jaar het schip verkocht. Ik heb altijd al met een schuin oog naar mooie oldtimers gekeken […]

Jannik Hölting – Fiat Spider CS0 (1980)

Meine erste Auto-Restauration Ende 2018 fing meine Suche nach einem Oldtimer als Restaurationsprojekt an. Damals war mein Wunschauto einer der Datsun 200er Z`s. Nachdem ich Anfang 2019 auf Hofman Leek gestoßen bin, ging es an die Suche nach dem passenden Auto, doch schnell wurde klar, dass ein Datsun Z zu viel Arbeit bedeutet. Auf Empfehlung […]

Auke Vogelzang – BMW Z4 2003

Noorwegen “You brought yourself a nice car for these roads. Back home we have a Jaguar convertible.” Spijt heeft dit Engelse echtpaar. Spijt dat ze met een gehuurde camper door Noorwegen rijden. Terwijl het met een cabrio had gekund. Je moet in mei een beetje geluk hebben met het weer. Regen of sneeuw is vervelend. […]

Bert van Os – Triumph Spitfire

Velen hebben eens een auto gekocht bij Eelco Hofman in Leek. Maar ik misschien wel de meeste. Mijn naam is Bert van Os en ik woon in Leersum. Vanaf 1978 verhandel ik Triumph Spitfire onderdelen. Eerst met gebruikte onderdelen, later ook nieuwe onderdelen. Het begon dus in de tijd dat Eelco zijn bedrijf nog had […]

Ellen Kiewiet en Yby Potlatsch – Volvo Amazone 1968

We hebben al veel meegemaakt in ons bestaan … Vele eigenaardige auto’s, bussen, brommobielen, bakfietsen, autopetten gehad … Mijn vrouw en ik zochten al een tijdje onze droom auto … Na een drukke werkdag, neer geploft op de bank … Hoorde ik een soort van bijzondere uitlatende gil aan mijn rechterkant vandaan komen …. Het […]

Jan en Jantje Holst – Mini Cooper 1991

We weten het nog goed, begin 2003. Er moest een andere tweede auto komen en dat mocht wel een Mini Cooper worden. Eerst gekeken bij een ‘normale’ garage. Leuke Mini maar onze inruil auto werd afgedaan als oud ijzer. Toen toch maar eens bij Hofman gekeken, twijfelend want net als bij puppy’s is kijken vaak […]

Henk Albertsma – Volvo P1800

Met een blik vol verwondering vroeg de man achter het bureau mij hoe ik op het -in zijn ogen- wonderbaarlijke idee was gekomen om op mijn leeftijd nog aan het restaureren van een auto te beginnen. Ik kon hem geruststellen, in mijn jongere jaren heb ik -op kleine schaal- een autoschadebedrijf gerund waarmee ik de […]

Familie van den Berg – VW T3 1982 “Groene Gerard”

Onze eerste grote reis met Gerard onze “nieuwe” groene vriend. Was het eerst nog even spannend of we hem op tijd konden ophalen, was het daarna vooral spannend of hij de reis (ruim 1400 km) naar het hoge noorden zou volhouden. Gelukkig hebben we voor vertrek nog een paar testritjes kunnen maken maar 24 december […]

Daf Marathon Coupe 1976 – Gebroeders van den Berg

Tijdens mijn dagelijkse fietstochten naar school langs de grachten van Leeuwarden was ik altijd weer onder de indruk van een prachtige auto. Op google Maps wist ik deze foto nog te vinden. Ik was opslag verliefd. Een stuk Nederlandse historie! Prachtige lijnen en een sportieve look. Mijn broers zijn al vanaf kinds af aan besmet […]

Heidi Berbee – Fiat Barchetta LE

Vrijdagochtend. Ik zit bij Hofman in Leek. Ik heb zojuist 2 uur gereden met mijn geweldige auto en blijkbaar krijg ik die grijns niet meer van mij gezicht ofzo… of ik mee wil werken aan een interview? Ik ben niet die typische cabriorijder. Ik had ook nooit eerder een sportwagentje. Ik rijd een normaal een […]

Hans Kerkhoven – ALFA Giulia Quadrifoglio (“Q”) 2017

Deze Alfa Giulia “Q”is van september 2017 en is een bijzonder exemplaar, de auto is 25mm verlaagd en heeft achter spoorverbreding, waardoor de wegligging en het stuurkarakter nog net iets beter is dan de standaard uitvoering. De rijbeleving in deze auto is werkelijk super en is de meest ultieme van alle auto’s die ik ooit […]

Geert Langereis – Mazda MX5 NC 2007

Een proefrit van 5800km met een MX5 Ik wilde al nooit muziek op mijn oren als ik aan het fietsen was, en later snapte ik pas waarom. Ik wil alles om mij heen ruiken, zien en horen als ik buiten ben. Het kwartje viel toen ik zo’n zes jaar geleden met een vriend naar Parijs […]

Ger Alkema Triumph TR6

Van oorsprong heeft de heer Alkema een voorliefde voor het merk Volvo. Maar een aantal jaar geleden viel de keuze toch op één van de meest populaire Britse roadsters, de Triumph TR6. De heer Alkema is maar liefst meer dan 30 jaar lid van de Volvo vereniging en kan naast zijn Triumph ook genieten van […]

Dorien Meijer – Audi TT cabrio 2002

Beste lezers, het zal maar op je lijstje staan!!Een donker blauwe Audi TT cabrio! Ik ben Dorien Meijer uit Bontebok Fryslan en ben gek op cabrio rijden. Na veel op internet gezocht te hebben en na veel bezoeken bij garages kwam ik HEM tegen bij HOFMAN in Leek. Ik was meteen in love op deze […]

Jan van Dijk – MG B

Meneer van Dijk is met recht een klassieker in een klassieker. Met zijn 90 jaar rijdt hij nog dagelijks in zijn MG B.Afgelopen jaar heeft hij ondanks de corona beperkingen nog pak weg 10.000 km gereden. Hij doet regelmatig mee met een oldtimerrit maar houdt er niet van om in een optocht te rijden. “Ik […]

Hein van Rijckevorsel – MG B GT V8

Geachte lezer(s), Als middelste kind uit een gezin met 3 kinderen zat ik tijdens autoritjes altijd achterin in het midden. Je weet wel, op die bult tussen de 2 kuilen van een oude achterbank. Ik heb 2 zusjes die beide aan het raam wilden zitten anders werden ze zogenaamd ‘autoziek’. In deze jaren, en dan […]

Kees van Halteren – MG B V8 1977

Mijn liefde voor MG’s gaat terug naar de jaren 60. De huisarts in ons dorp reed namelijk in een MG-A en wij keken natuurlijk in deze mooie auto als hij in de straat stond en we vergaapten ons aan al die mooie klokken en met name aan de snelheidsmeter waar naar ik meen 160 km/h […]

Dominique Olthof – MGA 1600 roadster

Tijdens een verblijf op Cuba in 2016 wordt Dominique Olthof (30, aios chirurgie) besmet met het oldtimervirus.“Zo tof vond ik dat, al die oude auto’s daar.” Maar een klassieker is geen pakje boter. En dus slaat Olthof na terugkomst flink aan het sparen. Ondertussen oriënteert ze zich op het aanbod. “Een Austin Healy bijvoorbeeld viel […]

Marije Bouwhuis en Martin Knol – Alfa Romeo 2000 Spider 1982

Langzamerhand zijn wij er achter gekomen dat we eigenlijk Alfisten zijn, dat wisten we niet. We waren altijd al met een schuin ook aan het kijken naar mooie oude auto’s. Dan gaat het niet zozeer om de grootte of de pk’s, maar om de meest pure vormen. We hebben best veel auto’s bekeken, uiteindelijk bleek […]

Sjoerd Jonker – MG TC 1949

Een sfeerfoto, nou dat moet gelukt zijn met die regenbui, die je als cabrio rijder vaak hebt, dus geen probleem. Geheel in Engelse stijl! Na jaren in de motorfietsen gezeten hebbende, en het blad Motor lezende natuurlijk, kwam ik een advertentie tegen met de aankondiging dat er een nieuw blad op stapel stond onder de […]

Huub van Batum (2022†) – E-Type

Huub van Batum mag graag sleutelen aan Engelse auto’s, hij heeft door de jaren verschillende gerestaureerd naast zijn werk bij de koninklijke luchtvaartmaatschappij. Vaak waren dat MG B’s maar onder andere ook deze prachtige E-type. Meestal komt hij langs voor onderdelen met zijn dagelijkse auto en hond. Op deze stralende dag, stralend met vrouw in […]

Roel Harryvan – MG PA 1934

MG Noord-man, MG technicus en trouwe bezoeker Roel laten we graag zelf aan het woord: Tja daar sta je dan, een foto gemaakt door Janna Hofman met de vraag om deze te publiceren op hun site, zeg maar eens nee dat doe je niet. De auto, want daar gaat het om, is een MG van […]

Arjen van de Broek – Ferrari 360 Modena

Mijn naam is Arjen van den Broeck en een van mijn hobby’s is auto’s en motoren. Snelheid vind ik leuk maar schoonheid door vormgeving en styling vind ik nog veel interessanter. In 2008 kocht ik mijn eerste fun auto. Een Donkervoort S8A met een Ford Zetec motor. Geen echte krachtpatser, maar door het lage gewicht […]

Foleor van Steenbergen (2021†)– Triumph TR4 IRS

Alias – Foleor van Steenbergen kunstenaar van het woord.Toondichter, kunstenmaker, muzikant, vrije geest en bovenal liefhebber van Britse klassiekers en youngtimers. Een bekend gezicht aan onze koffietafel is Foleor van Steenbergen, een trouwe klant van het eerste uur wiens auto’s met regelmaat verwend worden met frisse olie en een gezonde doorsmeerbeurt in onze werkplaats. Met […]

René Besselink, Coupé Fiat 1996

Het aantal young timers die wij mogen verwelkomen op de Cars & Coffee meetings blijft stijgen, een prachtige trend! Ook René Besselink, een regelmatige Cars & Coffee bezoeker, heeft zo’n young timer; Van 1993 tot en met 2000 verkocht Fiat deze bijzondere creatie die vanaf introductie direct hoge ogen gooide! Feitelijk zocht Fiat een zogenaamde […]

Robbert Oosterhof, DMC Delorean 1981

Tijdens de Augustus editie van Cars & Coffee Leek oogstte Robbert Oosterhof veel bekijks met zijn DMC Delorean. De meeste bezoekers komen tijdens de meeting zelf een kop koffie halen in onze showroom maar Robbert had zoveel aanspraak van andere bezoekers dat hij niet bij de auto vandaan kon, we hebben hem daarom met regelmaat […]

Andre Postma, Chevrolet C20 1964

De Chevrolet C20 pick-up valt op tussen de klassiekers en sportauto’s die op de Cars & Coffee verschijnen. Alsof hij zo uit Californië is komen rijden, wat eigenlijk ook bijna zo is. Andre Postma kocht deze pick-up 3 jaar geleden en heeft alleen de noodzakelijke dingen er aan gedaan om de auto in Nederland op […]

Mark, Debbie en hond Jihan, Toyota Land Cruiser FJ40

Mark en Debbie zochten al lange tijd naar hun droom auto, een lange versie van de Toyota Land Cruiser FJ40 in het geel. Toen na lang zoeken de hoop bijna werd opgegeven dook zowaar dit bewuste exemplaar op toen de eerste eigenaar besloot om na dik 30 jaar afstand te doen van deze degelijke rakker. […]

Hermann Egges, 1939 Austin Eight Tourer

Tijdens de Cars & Coffee bij Hofman Leek op 11 Mei verscheen Hermann Egges met zijn 1939 Austin Eight Tourer welke sinds 2012 in zijn bezit is. De auto is in 1939 nieuw gekocht door een wijkverpleegster. Deze dame heeft de auto tot 1973 gereden. Dus bijna 35 jaar. Tijdens de oorlog is de auto […]

Hans Heringa (2023†), 40 jaar MG

Toen mijn omgeving vond het nu toch eindelijk tijd werd dat ik wat voor de gemeenschap zou gaan betekenen besloot ik het nuttige (werk) te combineren met het aangename (leven) en schafte ik mijn eerste MG aan.De eerste, een tweedehandsje, kocht ik begin zeventiger jaren via een medewerker van de RUG, een Amerikaan die zijn […]

De heer Van den Broeck, DAX AC Cobra

Dhr. Van den Broeck heeft Leek op de kaart staan als het gaat om auto’s kijken. En soms ook kopen. Zo zag hij in 2014 deze blauwe Dax Tojeiro en was letterlijk direct verkocht, in enkele minuten was tegelijk de inruil van zijn Donkervoort S8A geregeld. ‘Ik zag de Dax staan en werd simpelweg opnieuw […]

Mark Karremans met zijn Dodge Wayfarer

Mark en zijn Dodge (bouwjaar 1950) stonden zaterdagmorgen niet eens eerste rang maar waren samen wel één van de blikvangers. Deze zogenaamde business coupe valt op door z’n letterlijk vette uitstraling. De auto is technisch in orde en wordt actief gebruikt maar het uiterlijk is bewust niet te mooi gemaakt, erg fraai! Mark heeft in […]

De heer Dijkstra, VW Golf GL diesel

In vergelijk met de blitse Dodge van vorige maand is deze auto op de eerste aanblik misschien geen blikvanger. Maar de nadere kennismaking leert dat we hier wel degelijk met een bijzondere auto te maken hebben. De heer Dijkstra uit Ureterp vertelt trots dat hij de tweede eigenaar is van deze mk1 Golf GLD. De […]