oldtimers @hofman.nl 2022
Al meer dan 40 jaar gespecialiseerd in Classic & Sportscars

Al sinds de jaren 70 zijn wij gespecialiseerd in het in- en verkopen van klassiekers en sportwagens. Wij bieden een wisselend aanbod van minimaal 400 bijzondere wagens. Ook voor het onderhoud bent u bij ons aan het juiste adres en kunnen wij diverse onderdelen en accessoires leveren. Wilt u uw eigen auto verkopen? Dan is het bij ons uiteraard ook mogelijk om uw auto in consignatie te plaatsen.

Showroom telefooncel @hofman.nl
Inkoop / Consignatie

Om aan de grote vraag naar bijzondere auto’s te kunnen voldoen zijn wij doorlopend op zoek naar klassiekers, cabriolets en sportwagens. Mocht u overwegen uw auto te verkopen vernemen wij dit graag. Het inkopen van collecties en transport wereldwijd is voor ons geen probleem en uiteraard handelen wij iedere transactie correct af. Om ons uw auto aan te bieden kunt u gebruik maken van ons contactformulier of een mail sturen naar [email protected]. Graag ontvangen wij enkele foto’s en een duidelijke beschrijving van uitvoering en conditie.

Werkplaats @hofman.nl
APK, onderhoud en reparatie

Omdat uw auto de juiste zorg verdient is consequent onderhoud van groot belang. Onze enthousiaste monteurs hebben affiniteit met bijzondere auto’s en ruime ervaring in het onderhouden van klassiekers en sportwagens. U kunt bij ons terecht voor een APK keuring, onderhoudsbeurten en reparaties, maar ook voor schadeherstel en (deel)restauraties staan wij voor u klaar. Wij werken met eerlijke tarieven en geven u graag openheid van zaken. Alvorens wij gaan sleutelen maken wij duidelijke afspraken met u. In overleg kunt u bij ons gebruik maken van een leenauto zolang uw auto in onze werkplaats verblijft. Mocht het niet lukken om zelf de auto naar ons toe te brengen dan kunt u gebruik maken van onze haal- en brengservice. Voor meer informatie of voor een prijsopgave kunt u telefonisch contact opnemen via 0594-516604

Welkom bij Hofman Leek

Wat in de jaren 70 begon als een bescheiden hobby is in de loop der jaren uitgegroeid tot een van de grootste aanbieders gespecialiseerd in inkoop, verkoop en onderhoud van klassieke auto’s, oldtimers, youngtimers en cabrio’s in Europa. Gevestigd te Leek in het noorden van Nederland vindt u onze showroom waar wij keuze bieden uit meer dan 400 bijzondere auto’s van uiteenlopende merken en modellen.

Met behulp van het brede netwerk dat wij door de jaren hebben opgebouwd vinden wij wereldwijd de mooiste en beste klassiekers voor u en weten liefhebbers uit heel Europa ons al jaren te vinden. Uiteraard bieden wij ook de mogelijkheid om uw nieuwe aanwinst bij u thuis af te leveren.

Omdat een klassieke auto de juiste zorg nodig heeft kunnen wij in onze werkplaats alle reparaties en nodige ingrepen uitvoeren, onze monteurs zijn dan ook enthousiaste vakmensen met ruime ervaring in bijzondere auto’s. Voor Britse klassiekers van merken als MG, Triumph, Austin Healey, Morris en Mini leveren wij onderdelen en accessoires.
U bent van harte welkom in onze showroom om vrijblijvend een kijkje te nemen, dankzij onze grote voorraad is een bezoekje altijd de moeite waard!

team Hofman Leek 

Eelco Hofman

Een jongensdroom op wielen.

De eerste auto die Eelco Hofman in 1976 als 18-jarige kocht was geen MG maar een Triumph, een Spitfire. Bij zijn eerste rit naar huis had hij eigenlijk al spijt van zijn aankoop. Hij zoekt naar nette woorden om uit te leggen dat een Triumph (zonder zelfdragende carrosserie) toch van wat mindere kwaliteit is dan een MG. Eelco verkoopt namelijk ook Triumphs, dus al te veel afvallen kan hij ze niet !Na een half jaar modderen met de Spitfire stapte hij over op een auto van betere makelarij: een oranje MGB uit 1974. Die heeft hij nog steeds, al houdt zij al jaren een permanente winterslaap als een echte doornroosje vanwege te weinig tijd om ermee te rijden. In 1986 ging Eelco bij familile op bezoek in de VS en nam twee MGB’s met rubberen bumper voor zich zelf mee terug. Omdat zoiets niet gebruikelijk was in die tijd, kostte het vele dagen bij de Amerikaanse haven en de Rotterdamse douane om de verscheping te regelen. Diverse MG-Car Club-leden waren zo enthousiast over de goede staat (weinig roest) van de wagens, dat hij met een bestelling van 10 exemplaren op zak nog een keer naar de VS ging om MG’s te kopen. Twee jaar later zette hij zijn baan bij de serveillancedienst bij de verkeerspolitie (je weet wel, als zo’n Porsche-muis) om in een deeltijdbaan, om zich (vanuit de boerderij) aan de MG-handel te kunnen wijden. Toen was het nog een “seizoenarbeid”, met drukte in voorjaar en zomer en rust in de overige periode. Tja, als je wagens ’s winters onder een dik pak sneeuw op je boerenerf staan, hoef je natuurlijk niet veel klanten te verwachten. Inmiddels beschikt Eelco over een gigantische showroom en is er het hele jaar veel werk. Wel is de meimaand gebleven als de top-verkoopmaand. De full time-tweemanszaak (Eelco en Janna) van begin jaren ’90 is inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf met 15 werknemers in de showroom en werkplaats in Leek..........

Eelco Hofman MG B V8 1979 @hofman.nl