Cars & Coffee

Bezoekers aan het woord

Sierd Gjaltema - De Mos Golf: 10.000 kilometer verder

Vorig jaar heb ik samen met mijn neef deze auto bij Hofman gekocht, welke achter op het terrein vele jaren stil stond. Na deze klaar gemaakt te hebben en vooral niet te hebben gewassen zijn we met de auto naar Noorwegen gereden, zie hier het verhaal.

Lees meer

Amber - Mazda MX-5 (1993)

De Mazda MX-5 is al heel lang mijn droom auto, dus mijn vader en ik zijn op een lange zoektocht langs allemaal verschillende dealers geweest voordat we de MX-5 vonden die uiteindelijk mijn MX-5 zou worden. Deze hebben we uiteindelijk gevonden bij Hofman Leek, waar ze er verschillende hadden staan.

Toen mijn vader en ik de auto op de site van Hofman zagen staan zijn we er in het weekend gelijk heen gereden. Toen we binnen kwamen werden we gelijk begroet door Jan Jaap, die ons vervolgens meenam naar de auto die uiteindelijk mijn auto zou worden. Ik had veel vragen over de MX-5 en deze werden allemaal open beantwoord. Het fijne is dat niet alleen de pluspunten werden benoemd, maar ook juist de minpunten. Hierdoor krijg je gelijk een geheel beeld van de auto krijgt en kun je dus een goede keuze maken zonder dat er dingen achter gehouden worden, of dat je informatie mist.
Het moment dat mijn ouders en ik de Mazda op gingen halen stond hij al buiten op ons te wachten, dus terwijl wij buiten de auto aan het bewonderen waren werden we ontvangen en zijn we naar binnen gegaan waar we de laatste dingetjes hebben afgehandeld voor dat ik de auto mee de weg op kon nemen. Nadat we alles hadden afgehandeld hebben we nog even rondgekeken waarna ook mijn moeder haar droom auto gevonden had en ook daar werd alles open en eerlijk verteld, waardoor we nu twee auto’s van Hofman Leek in onze familie hebben mogen verwelkomen!
Toen was het tijd om de auto de weg op mee te nemen, en hij rijdt als een zonnetje!
~ Amber (19)

Lees meer

Melvin Vlieger - Mazda MX NA

Mijn naam is Melvin Vlieger en ik ben 19 jaar oud. Als 13 jarige jongen hield ik al van Japanse auto´s dat komt ook omdat mijn neven allemaal Japanse auto´s hebben. Naarmate ik ouder werd hoe meer ik mij er in ging verdiepen. Daardoor ontstond mijn liefde voor de MX5 al vrij snel en wist ik dat dat mijn eerste auto ging worden. De dag nadat ik geslaagd was voor mijn rijbewijs ging ik meteen naar Hofman Leek, na een testrit met mijn vader heb ik hem gekocht.

Lees meer

Bea Louwes - MG B LE 1979

Al meer dan 30 jaar rijdt Bea met veel plezier in haar MG door de omgeving van Leek. Eens per jaar rijdt ze aan kop tijdens de Sintmarun, een jaarlijks evenement georganiseerd voor mensen met een verstandelijke beperking die mogen meerijden in motorzijspan combinaties. Samen bezorgen ze cliënten van de Sintmaheerdt een onvergetelijke dag, zie hier de beelden.

Lees meer

René de Vos – VW Kever 1970

De zoektocht naar een Volkswagen Kever

Het is mei 2022, mijn vrouw en ik zijn met vakantie in Friesland. Een paar dagen varen over de Friese meren. Niet echt mooi weer maar ik vind Friesland vanaf het water mooier dan vanaf de weg. Na twee dagen varen komen we in het mooie plaatsje IJlst aan, een stad in de gemeente Súdwest-Fryslân. IJlst ligt ten noorden van Heeg en ten zuidwesten van de grotere stad Sneek. Door de stad loopt de rivier de Geeuw, die in de stad samenvloeit met de rivier de Ee. Daarom is het ook één van de elf steden. Midden in de stad kunnen we onze boot aanleggen en genieten van een kop koffie met appelgebak in de Stadsherberg ‘Het wapen van IJlst’. Na een kleine rondwandeling komen we een groot aantal Nissan Figaro’s tegen. Het blijkt een lunchpauze te zijn van de Nissan Figaroclub in IJlst. Een mooie gelegenheid om deze geinige autootjes eens nader te bekijken. We schrijven 29 mei 2022. De sfeer en de manier hoe de bestuurders van de autootjes met elkaar omgaan, spreken me bijzonder aan: alom gezelligheid. Het autootje vind ik echter wel erg klein. Het doet me denken aan onze eerste auto in Nederland. Dat was (natuurlijk) een Volkswagen Kever. Die auto is me altijd bijgebleven. Als kind in de kattenbak naar oma in Nijmegen. File bij de rotonde van Oudenrijn. In minder dan twee uur reden we van Amstelveen naar Nijmegen. Onze laatste luchtgekoelde auto was een zandgele Volkswagen 1500S met het kenteken EZ-01-19. Dat vergeet ik nooit. Deze auto moesten we op een gegeven moment aanmelden bij Defensie. Voor het geval dat de Russen kwamen. De auto moest in tijd van oorlog voor Defensie inzetbaar zijn. Het was de Koude Oorlog, een periode die achteraf bijzondere kanten had.

Lees meer

Mark - Mini Clubman

In 1993 kocht Mark zijn eerste auto bij ons, een uit de USA geïmporteerde MG Midget.
Hij heeft deze auto zelf gerestaureerd en daarna volgden nog diverse andere Engelse klassiekers.
In zijn zoektocht naar een auto voor dagelijks gebruik stuitte Mark op deze Mini Clubman.

Na 30 jaar mochten we Mark weer een prachtige auto leveren, opnieuw een auto met Brits karakter en klaar voor vele mooi ritten.

Lees meer

Leo en Greetje Plaisier - Moris Minor 1934

Wij zijn ooit begonnen in 1992 met een MGB ’78 uit Californië. Er is in de 15 jaar dat we deze auto hadden veel mee gereden; o.a. 10x de Octagon Tour van de MGCC. Uiteraard ook veel aan gesleuteld. Toch ingeruild bij Hofman voor een Schotse RHD “C” uit 1968.

Lees meer

MG B 1969 in Tartan-Red – eine Familiengeschichte

Der MG B wurde ursprünglich als LHD North American Export in Primrose Yellow im August 1969 produziert.

Im Frühling 1994 entschieden meine Eltern Ewald und Sigrun Rott sich einen englischen Roadster zu kaufen. Sie hatten sich in den sechziger Jahren kennen gelernt, als Mein Vater einen MG Midget aus Groß Britannien fuhr. Mit dem Roadster wollten sie an diese Zeit anknüpfen und die Begeisterung vor allem für das Cabrio-Fahren fortsetzen.

Lees meer

Anne De Jong - Jaguar XK150S OTS 1959

Vanaf jonge leeftijd is de Anne de Jong al fanatiek auto fan. Op achttien jarige leeftijd was zijn eerste auto een MG A, destijds nog geen klassieker. Daarna volgde een lange lijst met toch wel bijzondere exemplaren waaronder: Reliant Scimitar, MG B, Jaguar MKII, Jaguar E-Type, Austin-Healey 3000, Morgan Aero.
Tegenwoordig rijdt meneer de Jong in deze prachtige Jaguar XK150S OTS uit 1959.

Regelmatig horen wij de ‘Jag’ met zijn bijzonder prachtige roffel ons achter terrein op rijden. Opzoek naar monteur Sieds om wat kleine aanpassingen en mankementen te bespreken. Sinds een jaar of vijf is heer De Jong regelmatig te vinden bij ons bedrijf. Hij kan goed overweg met monteur Sieds en is erg te spreken over de kennis en service van ons bedrijf. Iets wat uit ervaring bij andere bedrijven niet altijd vanzelfsprekend was.

Lees meer

Klaas & Simone – Ford Mustang

In mijn jeugd kocht ik vaak het tijdschrift Chroom en Vlammen om mij vervolgens te verlekkeren aan de fantastische, vaak USA muscle cars die hierin getoond werden al dan niet getuned of origineel. De iconische Ford Mustang was een van mijn favorieten.

Lees meer

Hans en Nicolle Meijer - BMW 640 2011

Zo’n 15 jaar geleden kochten we onze eerste cabrio. We woonden toen in het buitenland en het was wel iets wat paste bij de omgeving, het weer, de situatie. “Laten we eens gek doen” was toen onze gedachte. Het was heerlijk en beviel ons (uiteraard) erg goed. Eenmaal terug in Nederland en na een periode zonder cabrio begon het toch weer te kriebelen. En zo kwamen we bij Hofman in Leek die een mooie cabrio voor ons uit Duitsland haalde. Een fijne auto waar we heel wat kilometers mee gereden hebben. En altijd zorgeloos mee op pad kunnen gaan dankzij hun goede zorgen.

Lees meer

Hans Rademaker – Zweedse caravan uit 1966

Mijn vrouw en ik kochten een paar jaar geleden een Zweedse caravan uit 1966 voor 2800 euro. Hij oogt als een Airstream, maar is veel lichter, 550 kg leeggewicht. Waarom bevalt dit ding ons goed?

Lees meer

Sierd Gjaltema en Wytse van der Heide - VW Golf CL 1985

Noorwegen 2022

In mei dit jaar tijdens een bezoekje aan Hofman viel ons oog op een rode Volkswagen Golf die achter op het terrein stond, en hier al heel wat jaren leek te hebben gestaan. Na de auto goed geïnspecteerd te hebben, zagen wij er een leuke uitdaging in om de auto weer op de weg te krijgen. Wij hebben toen een afspraak gemaakt om de auto op de brug te bekijken. Op de brug bleken er wel wat rotte plekken maar niet iets wat ons afschrikte. De deal werd gesloten en later op dezelfde dag werd de auto persoonlijk door Eelco en Janna in Frieschepalen afgeleverd.

Lees meer

Johannes Bakker - Volvo V70

Ik belde eind juli op voor een Apk-keuring voor deze Volvo voor de Carbage Run.
Toen bleek dat jullie na volgende week voor 2 weken dicht gingen.
Oeh! Is een Apk-keuring dan nog wel ...

Lees meer

Wicher Van der Wal - Volvo V70 2011

Wat een geweldige bedrijf hebben jullie toch, vroeger ging ik altijd met een tandartsgevoel naar de garage, hoeveel gaatjes, hoeveel pijn enzovoorts, maar nu verheug ik mij op de volgende beurt van mijn auto, de service en de altijd meevallende kosten en de prachtige showroom met cabrio’s, kortom puur genieten.

Lees meer

Auke Vogelzang - BMW Z4 2003

Noorwegen

“You brought yourself a nice car for these roads. Back home we have a Jaguar convertible.” Spijt heeft dit Engelse echtpaar. Spijt dat ze met een gehuurde camper door Noorwegen rijden. Terwijl het met een cabrio had gekund. Je moet in mei een beetje geluk hebben met het weer. Regen of sneeuw is vervelend. Van kou heb ik geen last met de verwarming en stoelverwarming aan. Ik heb vaak zon. En dan is het genieten. Met een zescilinder en een zesbak. Over wegen die als wulpse lokken in een gulle beweging over de bergen en langs de fjorden zijn gegooid.

Lees meer

Jannik Hölting - Fiat Spider CS0 (1980)

Meine erste Auto-Restauration

Ende 2018 fing meine Suche nach einem Oldtimer als Restaurationsprojekt an. Damals war mein Wunschauto einer der Datsun 200er Z`s. Nachdem ich Anfang 2019 auf Hofman Leek gestoßen bin, ging es an die Suche nach dem passenden Auto, doch schnell wurde klar, dass ein Datsun Z zu viel Arbeit bedeutet. Auf Empfehlung von Jan Jaap Dallinga und die tolle Beratung mit einem einfacheren Auto und besserer Substanz zu beginnen, sind wir schließlich unter all der Auswahl an Fiat Spidern auf den CS0 von 1980 in‚ Maroon Metallic‘ gekommen.

Lees meer

Dhr. en Mevr. Ponte - MGBGTV8 1975

We hebben ons hele leven gewijd aan de watersport en veel op zee gevaren. Maar door de toenemende drukte en de aanblik van gigantische windmolenparken hebben wij besloten het leven over een andere boeg te gooien en hebben vorig jaar het schip verkocht.

Ik heb altijd al met een schuin oog naar mooie oldtimers gekeken en toen ik met mijn buurman in zijn MG de Octagon toer 2019 gereden heb was ik eigenlijk verkocht.

Lees meer

Bert van Os – Triumph Spitfire

Velen hebben eens een auto gekocht bij Eelco Hofman in Leek. Maar ik misschien wel de meeste. Mijn naam is Bert van Os en ik woon in Leersum. Vanaf 1978 verhandel ik Triumph Spitfire onderdelen. Eerst met gebruikte onderdelen, later ook nieuwe onderdelen.

Het begon dus in de tijd dat Eelco zijn bedrijf nog had in Leutingewolde. Hij was meer de man van de MG’s. Deze bracht hij regelmatig mee uit de USA. Ik was natuurlijk geïnteresseerd in Spitfires. We kwamen met elkaar in contact, en zodra er weer eens een Spitfire meekwam uit de States moesten we het weer eens zien te worden over de prijs. Dat viel niet altijd mee. Eelco was standvastig in zijn overtuiging, ik misschien ook niet de makkelijkste.

Lees meer

Ellen Kiewiet en Yby Potlatsch - Volvo Amazone 1968

We hebben al veel meegemaakt in ons bestaan ... Vele eigenaardige auto’s, bussen, brommobielen, bakfietsen, autopetten gehad ... Mijn vrouw en ik zochten al een tijdje onze droom auto ... Na een drukke werkdag, neer geploft op de bank ... Hoorde ik een soort van bijzondere uitlatende gil aan mijn rechterkant vandaan komen .... Het was mijn vrouw .... “Lieverd! Schreeuwde zij hardop! Ik heb onze droomauto eindelijk gevonden! ... Ik weet zeker dat jij net als ik meteen verliefd bent! “.Alsof ze nog nooit zoiets moois gezien had staarde ze naar haar computerscherm .. .

Lees meer

Jan en Jantje Holst – Mini Cooper 1991

We weten het nog goed, begin 2003. Er moest een andere tweede auto komen en dat mocht wel een Mini Cooper worden. Eerst gekeken bij een ‘normale’ garage. Leuke Mini maar onze inruil auto werd afgedaan als oud ijzer. Toen toch maar eens bij Hofman gekeken, twijfelend want net als bij puppy’s is kijken vaak kopen. Het was 7 maart 2003 en daar stond hij. Een Classic Mini, groen met een wit dak. Het uiterlijk beviel al (ondanks zijn blauwe motorkap en spatborden met patina) en we wilden wel een proefrit maken. De verkoper meneer Numan wilde wel even mee om ons de weg te wijzen want we waren niet bekend in Leek. Hij achterin en Jan rijden over het industrieterrein. Bij terugkomst werd ons meer dan de oud ijzerprijs geboden voor onze inruilauto en toen was het beklonken.

Lees meer

Henk Albertsma – Volvo P1800

Met een blik vol verwondering vroeg de man achter het bureau mij hoe ik op het -in zijn ogen- wonderbaarlijke idee was gekomen om op mijn leeftijd nog aan het restaureren van een auto te beginnen. Ik...

Lees meer

Familie van den Berg - VW T3 1982 “Groene Gerard”

Onze eerste grote reis met Gerard onze “nieuwe” groene vriend. Was het eerst nog even spannend of we hem op tijd konden ophalen, was het daarna vooral spannend of hij de reis (ruim 1400 km) naar het hoge noorden zou volhouden. Gelukkig hebben we voor vertrek nog een paar testritjes kunnen maken maar 24 december was het dan echt zover. Met de kofferbak volgepakt en ook op, onder en tussen de resterende zitplekken spullen gepropt van de zes inzittenden. De eerste kilometers gingen voorspoedig en we vlogen dan ook in volle vaart (100 km/h met tegenwind) naar onze overnachtingsplek in Denemarken.

Lees meer

Daf Marathon Coupe 1976 - Gebroeders van den Berg

Tijdens mijn dagelijkse fietstochten naar school langs de grachten van Leeuwarden was ik altijd weer onder de indruk van een prachtige auto. Op google Maps wist ik deze foto nog te vinden. Ik was opslag verliefd. Een stuk Nederlandse historie! Prachtige lijnen en een sportieve look.

Mijn broers zijn al vanaf kinds af aan besmet met het auto virus. Ik was daar altijd wat minder warm voor te krijgen tot op het moment dat ik deze Daf zag. Vanaf dat moment is de DAF 66 marathon coupe mijn droom auto!

Lees meer

Geert Langereis – Mazda MX5 NC 2007

Een proefrit van 5800km met een MX5

Ik wilde al nooit muziek op mijn oren als ik aan het fietsen was, en later snapte ik pas waarom. Ik wil alles om mij heen ruiken, zien en horen als ik buiten ben. Het kwartje viel toen ik zo’n zes jaar geleden met een vriend naar Parijs ging en we samen zijn Miata type 1 meenamen. Met het dak open langs de Notre Dame was geweldig.

Lees meer

Heidi Berbee – Fiat Barchetta LE

Vrijdagochtend. Ik zit bij Hofman in Leek. Ik heb zojuist 2 uur gereden met mijn geweldige auto en blijkbaar krijg ik die grijns niet meer van mij gezicht ofzo… of ik mee wil werken aan een intervie...

Lees meer

Hans Kerkhoven - ALFA Giulia Quadrifoglio (“Q”) 2017

Deze Alfa Giulia “Q”is van september 2017 en is een bijzonder exemplaar, de auto is 25mm verlaagd en heeft achter spoorverbreding, waardoor de wegligging en het stuurkarakter nog net iets beter is dan de standaard uitvoering.

De rijbeleving in deze auto is werkelijk super en is de meest ultieme van alle auto’s die ik ooit gereden heb. Je stapt in, start en binnen 500 m heb je een “smile” van oor tot oor :-)!!

Lees meer

Ger Alkema Triumph TR6

Van oorsprong heeft de heer Alkema een voorliefde voor het merk Volvo. Maar een aantal jaar geleden viel de keuze toch op één van de meest populaire Britse roadsters, de Triumph TR6. De heer Alkema ...

Lees meer

Dorien Meijer – Audit TT cabrio 2002

Beste lezers, het zal maar op je lijstje staan!!
Een donker blauwe Audi TT cabrio!

Ik ben Dorien Meijer uit Bontebok Fryslan en ben gek op cabrio rijden.

Lees meer

Jan van Dijk – MG B

Meneer van Dijk is met recht een klassieker in een klassieker. Met zijn 90 jaar rijdt hij nog dagelijks in zijn MG B.
Afgelopen jaar heeft hij ondanks de corona beperkingen nog pak weg 10.000 km gereden. Hij doet regelmatig mee met een oldtimerrit maar houdt er niet van om in een optocht te rijden. “Ik houd er van om een beetje vlot te rijden, het is immers een sportauto”.

Lees meer

Hein van Rijckevorsel – MG B GT V8

Geachte lezer(s),

Als middelste kind uit een gezin met 3 kinderen zat ik tijdens autoritjes altijd achterin in het midden. Je weet wel, op die bult tussen de 2 kuilen van een oude achterbank. Ik heb 2 zusjes die beide aan het raam wilden zitten anders werden ze zogenaamd 'autoziek'. In deze jaren, en dan praat ik over begin jaren 80, waren de auto's wat kleiner en pasten er zeker geen 3 kinderzitjes naast elkaar achterin. Ik zat dus meestal los in het midden, voorover leunend gefascineerd te kijken naar de bewegingen van mijn vaders handen en voeten waarmee hij vakkundig de auto bediende of ik probeerde vanaf een zo groot mogelijke afstand te kijken welke andere auto's ik kon herkennen. De fascinatie voor auto's begon al vroeg en is nooit meer weg gegaan.

Lees meer

Kees van Halteren – MG B V8 1977

Mijn liefde voor MG’s gaat terug naar de jaren 60. De huisarts in ons dorp reed namelijk in een MG-A en wij keken natuurlijk in deze mooie auto als hij in de straat stond en we vergaapten ons aan al die mooie klokken en met name aan de snelheidsmeter waar naar ik meen 160 km/h (!) op stond!

Lees meer

Dominique Olthof - MGA 1600 roadster

Tijdens een verblijf op Cuba in 2016 wordt Dominique Olthof (30, aios chirurgie) besmet met het oldtimervirus.

Lees meer

Marije Bouwhuis en Martin Knol - Alfa Romeo 2000 Spider 1982

Langzamerhand zijn wij er achter gekomen dat we eigenlijk Alfisten zijn, dat wisten we niet. We waren altijd al met een schuin ook aan het kijken naar mooie oude auto’s. Dan gaat het niet zozeer om ...

Lees meer

Sjoerd Jonker - MG TC 1949

Een sfeerfoto, nou dat moet gelukt zijn met die regenbui, die je als cabrio rijder vaak hebt, dus geen probleem. Geheel in Engelse stijl!

Na jaren in de motorfietsen gezeten hebbende, e...

Lees meer

Roel Harryvan – MG PA 1934

MG Noord-man, MG technicus en trouwe bezoeker Roel laten we graag zelf aan het woord:

Tja daar sta je dan, een foto gemaakt door Janna Hofman met de vraag om deze te publiceren op hun s...

Lees meer

Huub van Batum – E-Type

Huub van Batum mag graag sleutelen aan Engelse auto's, hij heeft door de jaren verschillende gerestaureerd naast zijn werk bij de koninklijke luchtvaartmaatschappij. Vaak waren dat MG B’s maar onder...

Lees meer

Arjen van de Broek – Ferrari 360 Modena

Mijn naam is Arjen van den Broeck en een van mijn hobby’s is auto’s en motoren. Snelheid vind ik leuk maar schoonheid door vormgeving en styling vind ik nog veel interessanter.

In 20...

Lees meer

Foleor van Steenbergen – Triumph TR4 IRS

Alias - Foleor van Steenbergen kunstenaar van het woord.
Toondichter, kunstenmaker, muzikant, vrije geest en bovenal liefhebber van Britse klassiekers en youngtimers. Een bekend gezicht aan onz...

Lees meer

René Besselink, Coupé Fiat 1996

Het aantal young timers die wij mogen verwelkomen op de Cars & Coffee meetings blijft stijgen, een prachtige trend! Ook René Besselink, een regelmatige Cars & Coffee bezoeker, heeft zo’n young time...

Lees meer

Robbert Oosterhof, DMC Delorean 1981

Tijdens de Augustus editie van Cars & Coffee Leek oogstte Robbert Oosterhof veel bekijks met zijn DMC Delorean. De meeste bezoekers komen tijdens de meeting zelf een kop koffie halen in onze showroom ...

Lees meer

Andre Postma, Chevrolet C20 1964

De Chevrolet C20 pick-up valt op tussen de klassiekers en sportauto’s die op de Cars & Coffee verschijnen. Alsof hij zo uit Californië is komen rijden, wat eigenlijk ook bijna zo is. Andre Postma k...

Lees meer

Mark, Debbie en hond Jihan, Toyota Land Cruiser FJ40

Mark en Debbie zochten al lange tijd naar hun droom auto, een lange versie van de Toyota Land Cruiser FJ40 in het geel. Toen na lang zoeken de hoop bijna werd opgegeven dook zowaar dit bewuste exempla...

Lees meer

Hans Heringa, 40 jaar MG

Toen mijn omgeving vond het nu toch eindelijk tijd werd dat ik wat voor de gemeenschap zou gaan betekenen besloot ik het nuttige (werk) te combineren met het aangename (leven) en schafte ik mijn eerst...

Lees meer

Hermann Egges, 1939 Austin Eight Tourer

Tijdens de Cars & Coffee op 11 Mei verscheen Hermann Egges met zijn 1939 Austin Eight Tourer welke sinds 2012 in zijn bezit is.

De auto is in 1939 nieuw gekocht door een wijkverpleegster. ...

Lees meer

De heer Van den Broeck, DAX AC Cobra

Dhr. Van den Broeck heeft Leek op de kaart staan als het gaat om auto’s kijken. En soms ook kopen. Zo zag hij in 2014 deze blauwe Dax Tojeiro en was letterlijk direct verkocht, in enkele minuten was...

Lees meer

De heer Dijkstra, VW Golf GL diesel

In vergelijk met de blitse Dodge van vorige maand is deze auto op de eerste aanblik misschien geen blikvanger. Maar de nadere kennismaking leert dat we hier wel degelijk met een bijzondere auto te mak...

Lees meer

Mark Karremans met zijn Dodge Wayfarer

Mark en zijn Dodge (bouwjaar 1950) stonden zaterdagmorgen niet eens eerste rang maar waren samen wel één van de blikvangers. Deze zogenaamde business coupe valt op door z’n letterlijk vette uitstr...

Lees meer