Stempelpost Pronkjewailpad

Pronkjewailpad: langs én door de Pronkjuwelen van Groningen

Van Lauwerszee tot Dollard tou, van Drenthe tot aan ’t Wad
Een Pronkjewail in golden raand, dat is Grunnen, Stad en Ommelaand

Het Gronings volkslied komt tot leven met het Pronkjewailpad, een avontuurlijk langeafstandswandelpad langs de Pronkjuwelen van Groningen. Het Pronkjewailpad bestaat uit een Noord- en een Zuidroute. De Noordroute is 250 kilometer lang en de Zuidroute is 350 kilometer. Deze routes kun je ieder jaar van april tot en met oktober wandelen. Loop je de Noord- of Zuidroute in één jaar uit? Dan volgt er een feestelijke slotetappe en huldiging: de Camino Groningen!

Onderweg kom je talloze Groninger Pronkjuwelen tegen. Wat dacht je van kleurrijke akkers, uitgestrekte weilanden, kronkelende rivieren en betoverende bossen? De route voert je langs dijken, havens en de Wadden. Je wandelt door pittoreske dorpen, met oude kerken, historische borgen en vriendelijke Groningers.

In elk dorp zetten lokale ondernemers en andere organisaties hun deuren voor jou open, zodat je daar een stempel kunt halen voor op je stempelkaart. Van huiskamercafés en bakkers tot musea en tuinen. Van de niet-te-missen highlights tot onontdekte pareltjes. Deze stempelposten laten jou kennismaken met het grootste Pronkjuweel van allemaal: gastvrijheid.

Hofman Leek is ook stempelpost op het Pronkjewailpad. Bij ons kun je een stempeltje halen en we trakteren je op een showroom vol “pronkjuwelen” in de vorm van bijzondere klassiekers en sportwagens. Pronkjewail: een visitekaartje van onze organisatie.

Aan het einde van je tocht heb je kennisgemaakt met het échte Groningen. Gastvrij Groningen. Durf jij het aan?

----

Wanneer
Ieder jaar | van april tot en met oktober | elke donderdag tot en met zondag | 10:00-17:00u

Afstand
Het Pronkjewailpad bestaat uit een Noordroute (250 km) en een Zuidroute (350 km). Inschrijven kan via de website.

Huldiging
Loop je in één seizoen de Noordroute of Zuidroute uit? Dan word je uitgenodigd voor de slotetappe en huldiging: de Camino Groningen.  

Meer informatie
www.pronkjewailpad.nl
pronkjewailpad@gmail.com
Facebook: @pronkjewailpad
Twitter: @pronkjewailpad