Oldtimerbeurs Leek 12-14 oktober

23e Oldtimer & Classic Beurs Sportcentrum Leek.

Het is alweer voor de 23e keer dat de Oldtimer & Classic Beurs wordt georganiseerd in Sportcentrum Leek. De altijd gezellige, drukke en succesvolle beurs is van vrijdag 12 t/m zondag 14 oktober in de twee grote hallen van het sportcomplex. Meer dan 8000 m2 vol met oldtimers en klassiekers zowel auto’s als motoren en alles wat daarbij hoort. 

Bijzonder is wel dat er een groot aantal clubs aanwezig zijn (o.a. PATAN, A-Ford club, MG Noord, Ford Taunus M Club, Veteranen automobielclub Roadster, Veteranen Motoren Club, KJMV motorenclub, Borgward club, Pionier Automobielen club, HAV,) die prachtige exemplaren tentoonstellen en uiteraard hun club op deze beurs willen promoten. En nieuw dit jaar de caravanclub met kleine caravans met mooie oldtimers ervoor. En ook nieuw een stand met mooie Volvo’s. Ook zorgen de clubs ervoor dat de samenstelling van de auto’s en motoren steeds weer anders is. Ook veel particuliere voertuigen staan op de beurs. 

Een van de bijzondere specials dit jaar is een Bentley Le Mans 6 cilinder 130 PK uit 1947. Deze auto is een bijzondere blikvanger omdat hij zeldzaam is, doch vooral omdat de auto een zeer hoge graad van perfectie is gerestaureerd. Met deze auto zijn enige rally’s gereden.

De Veteranen Motor Club komt met een bijzonder serie 4 cilinder motor van voor 1940 naar de beurs. Ook voor de motorliefhebbers is er volop aanwezig.

Voertuigen van begin vorige eeuw, de oudste is uit 1903 en de jongste uit 1989. Van klein tot groot, van veel verschillende merken. De Franse merken clubs o.a. Peugeot, Citroèn, Renault etc. presenteren dit jaar een stand met 25 bedrijfswagentjes. Waaronder een bijzondere Citroèn personenbus uit de jaren 30. 

En voor de liefhebbers zijn er weer stands met onderdelen, miniaturen, documentatie, gereedschap en andere zaken zoals jaren ’50, ’60 spullen te koop. Dat wordt scharrelen tussen de spullen of het juiste onderdeeltje te vinden is. Ook stands met oldtimers en klassiekers die te koop zijn.

En dit jaar weer live muziek tijdens de beurs. Het belooft weer een gezellig en mooi spektakel te worden. Sportcentrum Leek beschikt over een uitstekende horeca en gratis parkeerterreinen.

De beurs is open van vrijdag 12 (17:00 tot 21:00 uur) zaterdag 13 (10:00 tot 18:00 uur) en zondag 14 oktober (10:00 tot 18:00 uur). 

Deelname aan de beurs is gratis. Voor meer informatie en vragen betreffende de 23e Oldtimer & Classic Beurs en inschrijving kunt u terecht via ons mailadres info@oldtimerleek.nl of bellen met: 0594-512040 Sportcentrum Leek, of Anton Rosema 06-10568935.

www.oldtimerleek.nl