Albert Jellema – Lotus Elise S2 2001

Albert Jellema – Lotus Elise S2 2001

Albert Jellema – Lotus Elise S2 2001

Hoe het is begonnen

In 2007 kocht mijn collega (Folkert Huisma) een blauwe Lotus Elise S2. Hij was gek op deze sportauto – en niet veel later werd ik ook enthousiast. Na de foto’s van deze Elise S2 te hebben gezien, vroeg hij of ik een rondje in zijn Lotus wilde rijden. Daarop zei ik natuurlijk geen nee! Zo gezegd, zo  gedaan. Op een mooie zonnige dag in 2007 gingen we een blok om in deze Elise. En wat was dat een prachtige ervaring! Laag bij de grond, sportieve kilometers maken in deze prachtige sportauto. Dit model sprak mij ook enorm aan. Ik was dus verkocht en dacht: “ooit zou ik graag een Lotus Elise S2 willen kopen”.

Lotus Elise S2 van Folkert –  op deze mooie zomerse dag in 2017: 


Lotus en UK

In datzelfde jaar (2007) reden er natuurlijk veel van deze variant in de UK. Zo ook een fotograaf uit London, die een rode Elise S2 in bezit had. Gelukkig was hij fotograaf, waardoor de foto’s van zijn ervaringen met deze Elise op internet terug te vinden zijn:


 

Blijven dromen
In al die jaren daarna, heb ik ervan gedroomd om een Elise in bezit te hebben – en om ermee te kunnen rijden. Zo nu en dan heb ik op internet gezocht naar een mooi exemplaar, maar … het bleef bij dromen. Je moet per slot van rekening ook wat te dromen hebben!

Dromen komen uit
Totdat de Elise S2 van de fotograaf uit de UK – via diverse andere eigenaren – vorig jaar te koop stond bij Hofman te Leek. Wát een prachtige auto, mooie kleur met bijpassende zwarte velgen. Man wat een prachtige auto is dit, zeg!En dan ga je denken: zal ik het wel doen, of zal ik het niet doen? Ik tik de 40 jaren nog net niet aan…. een lage instap zou nu nog kunnen 😊 Weet je wat? Ik kan altijd eens bellen voor een proefrit.
Zo gezegd, zo gedaan….

We schrijven wederom een mooie zomerse dag, maar nu 16 jaar later in Leek. Het is een prachtige lente dag in 2023,  waarbij Jan Jaap mij uitnodigde om achter het stuur te gaan zitten van deze Lotus Elise S2. Prachtig!! Wat een mooie auto! Rijdt heerlijk, goede wegligging, prachtig geluid. Het is alsof ik terug ga naar die mooie zomerse dag in 2007. Ik was meteen verkocht! Mijn besluit was eveneens gebaseerd op het goede, vertrouwde gevoel wat ik bij Jan Jaap (Hofman) heb. Voor mij erg belangrijk.

Het blijft genieten

Inmiddels zijn we een jaar verder en geniet ik nog steeds van het rijden in deze prachtige Lotus Elise. Op mooie, zonnige dagen rijd ik zo nu en dan een mooi blokje om. Ook mijn vrouw en kinderen genieten van de ritjes in deze Lotus:

In vertrouwde handen

Daarnaast is het onderhoud van deze Elise in de vertrouwde handen Hofman. Vorig jaar was de voorlamp kapot. Erg lastig te vervangen, in mijn geval. Maar geen probleem voor Sieds Tuininga: hij draait er zo een nieuwe lamp in.

Onlangs heeft de Lotus een onderhoudsbeurt gehad, waarbij onder andere de spiegels in de oorspronkelijke carrosserie kleur zijn gespoten. Het ziet er fantastisch uit! Daarbij is zowel het contact als de service van Hofman zeer goed te noemen. Zo is de auto keurig gebracht en gehaald, met uitstekende service van Inge Hofman.

Ik ben dan ook erg blij deze auto te hebben gekocht bij dit vertrouwde adres, waarbij de klant en de goede service duidelijk voorop staan.

Albert Jellema

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!