Sligro PAGrally

Sligro PAGrally

Mooie rit door Drenthe en Groningen

De achttiende editie van de Sligro PAGrally door de provincies Drenthe en (een deel van) Groningen wordt verreden op zondag 14 april. De start is vanaf het bedrijf KUMO Welt aan de Korenmaat 3 in Assen en de finish blijft traditiegetrouw bij de Sligro in Assen.

De stichting Pagtiviteiten houdt onder meer deze jaarlijkse PAGrally om geld bijeen te brengen voor hun scouting ondersteuningsfonds. Deze stichting is een onderdeel van het Post Anthoniaans Geno(o)tschap, kortweg PAG. Dit geno(o)tschap bestaat uit meer dan 40 oud leden en leden van verschillende Scoutinggroepen uit de regio. In de loop van de jaren heeft deze stichting aan scoutinggroepen al diverse tenten en ander kampeermateriaal kunnen schenken en ook heeft ze bij kunnen dragen aan een nieuw- en verbouw van scouting gebouwen.

Regelmatigheidsrit

De PAGrally is een regelmatigheidsrit voor dit goede doel voor klassieke auto’s, oldtimers en sportauto’s, ongeacht de leeftijd van de voertuigen. De route wordt aangegeven met het zogenaamde bolletje pijltjessysteem en is geschikt voor beginners.

Op de route zijn bordjes met letters in de berm geplaatst die de deelnemers onderweg dienen op te schrijven. Wie de meeste letters en de minste strafpunten verzamelt is winnaar. Maar de deelnemers kunnen er ook voor kiezen om gewoon lekker de toertocht over Drentse en Groningse landwegen op dezelfde route als de rally te rijden, zonder zich druk te maken over bordjes met letters.

Start

De start op 14 april van de eerste auto is om 10.30 uur bij KUMOWelt aan de Korenmaat 3 in Assen. Deelname staat open voor bezitters van klassieke auto’s, sportauto’s, exclusieve auto’s en cabrio’s, ongeacht het bouwjaar. Aanmelden voor de rally / toertocht kan via de website www.pagrally.nl

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!