Philipp Huester – Volvo Amazone 1964

Philipp Huester – Volvo Amazone 1964

De avontuurlijke reis van Ingeborg rond de Oostzee

We zijn verheugd om jullie een ongelooflijke reis te verslaan die onze dappere 1964 Volvo Amazon Kombi, liefkozend Ingeborg genoemd, heeft ondernomen. Ga met ons mee op een terugblik naar de meest memorabele momenten van de 16-daagse rally rond de Oostzee, zonder GPS en snelwegen, georganiseerd door de Superlative Adventure Club.

#### Van Start in Hamburg tot het Zweedse zuiden

Onze reis begon in Hamburg, waarna we koers zetten naar het schilderachtige Denemarken en vervolgens het zuiden van Zweden bereikten. Hier ontdekten we niet alleen de pracht van de natuur, maar ook een bijzonder stukje geschiedenis: een autokerkhof midden in het bos, waar de eerste tourbus van ABBA zijn laatste rustplaats heeft gevonden.

#### Door naar Vilhelmina

Na dit nostalgische intermezzo vervolgden we onze route naar het noorden, naar Vilhelmina. Deze plaats bood ons de koudste, maar tegelijkertijd de meest betoverende straten die we ooit hebben gezien. Een waar contrast met de stedelijke drukte.

#### De Magische Lofoten

De oversteek over de poolcirkel bracht ons naar de Lofoten in Noorwegen. Woorden kunnen de schoonheid van deze plek nauwelijks beschrijven; het is een plek die je gezien moet hebben om te geloven.

#### Onze trouwe metgezel, de Volvo PV544

Gedurende onze reis werden we vaak vergezeld door een klassieker uit onze eigen stal: de Volvo PV544. Samen trotseerden we talrijke Noorse fjorden op weg naar de Noordkaap, over wegen bedekt met een ongerepte sneeuwlaag.

#### Het Noorderlicht in Fins Lapland

De reis leidde ons verder door Fins Lapland, waar we getrakteerd werden op een adembenemend schouwspel van het noorderlicht. Een natuurverschijnsel dat ons allemaal stil kreeg.

#### Helsinki: Een frisse start

Na al het natuurgeweld hebben we in Helsinki Ingeborg ontdaan van de sporen van onze avonturen. Dit was de eerste plek sinds lange tijd waar we een wasbox vonden om haar weer te laten blinken.

#### Van Estland tot de Heuvel der Kruisen

De overtocht met de veerboot bracht ons naar Estland, waar we een verlaten gevangenisgroeve bezochten. Onze tocht ging verder door Letland en Litouwen, tot aan de heuvel van kruisen – een indrukwekkend en spiritueel oord.

#### Een teken van vrede in Marijampolė

In Marijampolė kwamen alle deelnemers samen om een gigantisch vredesteken te vormen. Een krachtig moment dat de solidariteit en vriendschap tussen ons allen onderstreepte.

#### Terug naar Hamburg

De laatste etappes van onze rally brachten ons via de grens tussen Polen, Litouwen en Rusland, en door Polen op weg naar de finish in Hamburg.

Deze reis was meer dan een rally; het was een viering van onze liefde voor Volvo, voor avontuur en voor de ongerepte schoonheid van de natuur. We danken iedereen die met ons heeft meegereisd en kijken uit naar onze volgende avontuurlijke onderneming.

Philipp Huester - Volvo Amazone 1964
Vorig jaar kocht Philipp bij ons deze Amazone, liefkozend Ingeborg genoemd, en ging met haar op avontuur rond de Oostzee. Lees hier een terugblik naar de meest memorabele momenten van de 16-daagse rally rond de Oostzee, zonder GPS en snelwegen, georganiseerd door de Superlative Adventure Club.
Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!