Oldtimerfestival Hoornsterzwaag

Oldtimerfestival Hoornsterzwaag

9 mei 2024 Hemelvaartsdag

In Amerika hebben ze Hershey, in Engeland Beaulieu en in Duitsland Bockhorn, maar in Nederland hebben we Hoornsterzwaag. Na 28 jaar inmiddels een begrip.

Oldtimers

Tot 10.00 uur kunt u de deelnemers binnen zien stromen. Klassieke automobielen en motoren, sportauto’s en racemotoren, stationaire motoren, bromfietsen en klassieke landbouwvoertuigen. Maar ook dat restauratieobject waar u al tijden naar zoekt. De deelnemers staan de gehele dag op het terrein opgesteld.

Gekke Race

Terug van weggeweest, de Gekke Race. Na vele verzoeken gaan we dit jaar weer een Gekke Race organiseren. Tijdens deze race gaat het niet om snelheid maar om de gekste gekke voertuigen, bijvoorbeeld een versierde scootmobiel, een verbouwde auto, een gepimpte tractor of origineel verkleed op een gekke bromfiets. Het mag allemaal als het maar rijdt! 

Klassieke brommer- en motorrace

Een grote publiekstrekker is vanouds de klassieke brommer- en motorrace. Alle klassen, van kinderklasse via Puch Maxi tot aan Bertus op de Norton en Tinus op de BSA, komen aan de start.

Wegens groot succes geprolongeerd: Trekker Trek

Wat een publiekstrekker ! Op een apart circuit achteraan het terrein treft u Trekker Trek wedstrijden met Oldtimer tractoren tot aan 1979 in diverse klassen.

Theater

Het Oldtimer evenement is een veelzijdig evenement;
Gedurende de hele dag zijn er verrassingsoptredens van diverse theatergezelschappen en straatartiesten over het gehele terrein terug te vinden.

Ultra light vliegtuig demonstraties en paramoteurs

Zo laag heeft u ze nog nooit zien vliegen: u kunt de wind in uw haren voelen. Spectaculaire machines uit lang vervlogen tijden, maar ook moderne hyperlichte vliegtuigen. De paramoteurs zijn onze vaste gewaardeerde gasten. Het blijft bijzonder om een parachute te zien opstijgen en daarna nog lang op de thermiek te zien zweven. Hier praat u nog lang over na. Onze gevleugelde vrienden vliegen de gehele dag af en aan. Als het weer het toelaat is er mogelijk ook een take-off van special shaped luchtballonnen te zien.

https://www.oldtimer-evenement.com/

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!