Folkert Alta – Cadillac 1953

Folkert Alta – Cadillac 1953

Ik zou graag iets vertellen over de Cadillac voor de rubriek bezoekers aan het woord.

Om bij het begin te beginnen is mijn vrouw toch wel degene die het balletje aan het rollen heeft gebracht met de opmerking als je straks ooit eens met pensioen gaat moet je toch wel een hobby hebben. Naast mijn werk als groothandelaar in groenten en fruit had ik inderdaad geen hobby waar ik als ik met pensioen zou gaan me mee zou kunnen vermaken maar ja wat moest dit dan worden?

Amerikaanse auto’s uit de jaren vijftig vond ik altijd al fantastisch.

De Amerikaanse bevolking was in de jaren vijftig gefascineerd door vliegtuigen en raketten en zodoende vond je in de ontwerpen van de auto’s uit die tijd veel kenmerken van die betovering terug in de vorm van raketwerpers, luchtinlaten aan de zijkant en vleugels die elk jaar hoger werden met de climax in 1959.

Na een aantal avonden op internet gezocht te hebben naar een Amerikaanse auto uit deze periode vond ik deze Cadillac in het zuiden van het land.

Een afspraak was snel gemaakt en toen ik hem in de showroom zag staan wist ik binnen 5 seconden dat dit mijn nieuwe hobby zou worden. Na een proefrit waren we er snel uit en ging de auto mee naar Harlingen.

De Cadillac is grotendeels in originele staat en geïmporteerd uit Californië wat zijn goede conditie verklaart. Toen  de auto bij de garage stond voor een beurt werd ik gebeld door iemand die de auto had zien staan en mij vroeg of ik de auto ook wel verhuur voor een bruiloft. Nu dit was snel rond en zo is het idee ontstaan om de auto te verhuren voor trouwerijen en andere feestelijke gelegenheden. De kleur en de vormgeving lenen zich hier heel goed voor en ik vind het super om deze ritten te doen, genieten van elke meter, ik had me geen leukere hobby kunnen bedenken.

Folkert Alta

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!