Barnfind! MB 409 benzine uit 1977 * sold *

Barnfind! MB 409 benzine uit 1977 * sold *

1977 Mercedes Benz 409 benzine veetransport

We zoeken de hele wereld af naar oldtimers, deze vonden we op ongeveer 100 meter afstand. Jaren verscholen achter de klimop. Stilgezet in het jaar 1987, daarna nooit meer van zijn plek geweest. De familie vindt het nu tijd om er afscheid van te nemen

Na drie of vier Opel Blitz te hebben versleten kocht W. van Wijk – Noodslachter te Leek – in 1977 deze MB 407 nieuw bij de firma Agam in Groningen, de firma Luchtenberg bouwde er een veebak op. Voor het noodslachten was het van belang dat de vrachtwagen het altijd deed, daarom werd er voor een benzine wagen gekozen. De diesel vrachtwagens in die tijd hadden nogal wat moeite om te starten in weer in wind.

Wolter van Wijk veehandelaar in kleinvee (kalveren en schapen) en noodslachter in Leek reed de vrachtwagen in de noordelijke provincien rond en ging er op dinsdag mee naar de veemarkt in Groningen. De zoon van Wolter heeft de auto altijd zelf onderhouden, in het laatste jaar zijn er nog nieuwe banden omgekomen en is de APK verlengd. Daaarna is er nog een ritje mee gereden naar Roderwolde. Toen van Wijk minder ging werken in 1987, en kort daarop is gestorven, kwam de vrachtwagen stil te staan. Aan verkopen werd niet gedacht. Hij heeft jaren naast de woning gestaan, tot mevrouw van Wijk genoeg had van alle mensen die langs kwamen en hem wilden kopen, toen is de auto in de schuur beland. Daar heeft hij jaren verstopt en ingegroeid achter de klimop gestaan. De tijd heeft de vrachtwagen behoorlijk aangetast. Enkele jaren geleden is de klimop al eens verwijderd met het plan de auto te bevrijden. Pas deze week zijn de remmen los gemaakt en is de auto iets verrold zodat we er met de camera om heen konden komen. 

De vrachtwagen is door ons vekocht aan een liefhebber, die een mooi project ziet, in deze unieke bedrijfswagen. Een man die aardig bekend is met deze barnfind. Hij werkte namelijk vroeger als 13 jarige jongen bij het slachtersbedrijf en reed regelmatig mee in deze de wagen! Zo is de cirkel weer rond en krijgt ook deze barnfind een mooi plekje.  

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!