Sierd Gjaltema – De Mos Golf: 10.000 kilometer verder

Sierd Gjaltema – De Mos Golf: 10.000 kilometer verder

Vorig jaar heb ik samen met mijn neef deze auto bij Hofman gekocht, welke achter op het terrein vele jaren stil stond. Na deze klaar gemaakt te hebben en vooral niet te hebben gewassen zijn we met de auto naar Noorwegen gereden. Zie hier het verhaal.
Nu zijn we één jaar, 11.000 kilometer verder en 0 wasbeurten. De auto houdt het erg goed op een kapotte bougie en carburateur flens na. De auto wordt nog vaak gebruikt om mee naar het werk te rijden, hij rijdt nog erg comfortabel zolang je niet te veel scherpe bochten neemt. De scheve gezichten onderweg, daar wen je aan.

De auto moet natuurlijk ook ergens gestald worden. Dus heb ik een extra parkeerplek gecreëerd. Hier hoort ook bestrating bij, na de kofferbak vol 30×30 tegels overbeladen te hebben, tegels gelegd en de parkeerplaats was een feit. Hij staat netjes in de struiken en onder de bomen voor optimale mos groei.

In april kwam onze opa te overlijden, en moest zijn woning leeggehaald worden. Gelukkig had ik een paar weken eerder een trekhaak gemonteerd, dus kon de auto ook als verhuiswagen functioneren. Ook ben ik op enkele automeetings geweest, een kameraad van mij heeft een Porsche 930 turbo, en als je hem daar naast zet dan is de kans groot dat ze om de golf komen staan en niet om de Porsche.

Verdere plannen zijn om hem technisch goed te houden, en in de toekomst nog roadtrips te maken. Een rondje op de Nürburgring staat ook op het lijstje.

Groeten van Sierd Gjaltema

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!