Leo en Greetje Plaisier – Moris Minor 1934

Leo en Greetje Plaisier – Moris Minor 1934

Wij zijn ooit begonnen in 1992 met een MGB ’78 uit Californië. Er is in de 15 jaar dat we deze auto hadden veel mee gereden; o.a. 10x de Octagon Tour van de MGCC. Uiteraard ook veel aan gesleuteld. Toch ingeruild bij Hofman voor een Schotse RHD “C” uit 1968.
Gekozen omdat een C het mooiste type motor heeft dat bestaat, n.l. een 6 in line, de kleinste motor die van nature zonder hulp en contragewichten is uitgebalanceerd, ligt ook bij stationair draaien volledig stil! Omdat deze auto links gestuurd was en dit niet zo prettig werd ervaren door de bijrijdster is de C toen ingeruild, wederom bij Hofman, voor een open New Beetle, waar we uiteindelijk bijna niet meer in reden. Ook was hieraan sleutelen vooral door de elektronica niet leuk. Nu begint het verlangen om te sleutelen toch weer op te spelen en is ons oog gevallen op iets heel anders; de Morris Minor 1934. We wisten niet dat klein zo klein kon zijn. Zij staat in de hoek van de garage, waar de anderen veel meer ruimte innamen. Het is wat onwennig, weinig of niets van bekend, maar na een week van onderzoek en navraag begint het een beetje door te dringen, wat er aan gedaan moet worden en vooral hoe! We hebben zoals hierboven blijkt de laatste jaren via Jan Jaap Dallinga altijd prettig zaken kunnen doen. Wij moeten er een heel eind voor rijden maar dat is nooit bezwaarlijk want er is altijd wat te zien en ik kan altijd ook technisch het een en ander bespreken. We zullen zien hoe dit project zich ontwikkelt, we hebben er zin in!

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!