MG TD conversie

MG TD conversie

Naast regulier onderhoud en reparaties  APK kunt u bij ons ook terecht voor aanpassingen en moderniseringen voor uw klassieker. Denk bijvoorbeeld aan het installeren van een elektrische Facet benzinepomp, ombouwen naar elektronische ontsteking, aanpassing wielophanging, cilinderkop geschikt maken voor loodvrij enz.

Momenteel zijn wij bezig met deze prachtige MG TD van een klant. Wij hebben de originele transmissie vervangen door een Ford Sierra versnellingsbak met vijf gangen. Dit betekende een aantal aanpassingen waaronder een andere speciale Bell house (koppelingshuis), cardanas, tunnel, een aangepaste versnellingsbak, de ophanging aan het chassis, en werd het schakelmechanisme gemodificeerd. Met als resultaat een klassieker met vijf gangen, en dus lager in de toeren op hogere snelheden en een beduidend stillere versnellingsbak. Dit is een veel toegepaste conversie in de klassieker wereld. In Engeland zijn er verschillende bedrijven die zich toeleggen op deze conversie. Vroeger werden er veel Toyota en Datsun 5 bakken gebruikt, deze donors zijn helaas al lang niet meer te vinden. Inmiddels is het vinden van een Ford Sierra 5-bak ook een uitdaging geworden en wordt er ook overgeschakeld op de Mazda MX5 versnellingsbak. Deze bak is geheel van aluminium en nieuw uit de krat, de mooiste conversie, alleen behoorlijk prijzig.

Voor de MGB hebben we nog verschillende overdrivebakken op voorraad, prijzen vanaf 750 euro voor een originele conversie, inbouwen is ook mogelijk voor 500 euro.

Eelco Hofman

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!