Bert van Os – Triumph Spitfire

Bert van Os – Triumph Spitfire

Velen hebben eens een auto gekocht bij Eelco Hofman in Leek. Maar ik misschien wel de meeste. Mijn naam is Bert van Os en ik woon in Leersum. Vanaf 1978 verhandel ik Triumph Spitfire onderdelen. Eerst met gebruikte onderdelen, later ook nieuwe onderdelen.

Het begon dus in de tijd dat Eelco zijn bedrijf nog had in Leutingewolde. Hij was meer de man van de MG’s. Deze bracht hij regelmatig mee uit de USA. Ik was natuurlijk geïnteresseerd in Spitfires. We kwamen met elkaar in contact, en zodra er weer eens een Spitfire meekwam uit de States moesten we het weer eens zien te worden over de prijs. Dat viel niet altijd mee. Eelco was standvastig in zijn overtuiging, ik misschien ook niet de makkelijkste.

Uiteindelijk heb ik tientallen Spitfires van hem gekocht tot volle tevredenheid. Deze werden allemaal in onderdelen verkocht. Het plaatwerk was natuurlijk meestal roestvrij. Het was ook de tijd dat er nog veel Spitfires geheel werden gerestaureerd. Dat is nu aanzienlijk minder.

De verstandhouding met Eelco is door de jaren heen meer veranderd in vriendschap. Er komen geen Spitfires meer uit de USA, de leeftijd gaat een rol spelen. Zo is de cirkel rond, en heb ik er een mooie tijd aan beleefd. Voor de liefhebbers: er ligt nog een voorraadje onderdelen. Fijn dat ik jou heb leren kennen Eelco, dankjewel.

Bert van Os

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!