Een herinnering uit 1975

Een herinnering uit 1975


MG B rood…een herinnering uit 1975

In 1975 werkte ik bij Anton Gelissen, de Geba auto in Groningen, te toenmalige British Leyland dealer. In de showroom stond  te glimmen ongeveer een van de laatste nieuwe MGB’s  van Nederland. De verkoop van nieuwe MG’s was destijds al gestopt in Nederland.

 De auto werd uiteindelijk in 1976 verkocht en kwam terecht in Peize, bij een dame die de auto alleen gebruikte in de zomer.

Via een omweg kwam de auto weer bij ons terecht in 2021 met maar 50600 km origineel gelopen, heel bijzonder en ook speciaal. Gezeten in de auto is het alsof je terug in de tijd gaat, alles is nog origineel en in een bijzonder goede staat. Zelfs het originele dak, van CHS (Coventry Hood Supply) met de typerende vybak sticker op de zijramen en het geruite motief aan de binnenzijde van het dak, zit nog op de auto.  Achterop nog trots de sticker van Geba auto, waarschijnlijk door mij daarop geplakt in die tijd. Ik zag mijzelf weer als 18 jarige in de showroom staan, toch wel dromerig te kijken naar die mooie sportauto. NIet wetend dat deze auto en het merk MG mij in die tijd zo heeft beïnvloed en ervoor heeft gezorgd dat ik van het auto’s en het oldtimer gebeuren mijn vak heb gemaakt.

Onlangs is de auto weer verkocht. Bij het klaar maken voor afleveren kwamen de zoete herinneringen uit het verleden weer naar boven drijven.

Eelco Hofman maart 2022

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!