Familie van den Berg – VW T3 1982 “Groene Gerard”

Familie van den Berg – VW T3 1982 “Groene Gerard”

Onze eerste grote reis met Gerard onze “nieuwe” groene vriend. Was het eerst nog even spannend of we hem op tijd konden ophalen, was het daarna vooral spannend of hij de reis (ruim 1400 km) naar het hoge noorden zou volhouden. Gelukkig hebben we voor vertrek nog een paar testritjes kunnen maken maar 24 december was het dan echt zover. Met de kofferbak volgepakt en ook op, onder en tussen de resterende zitplekken spullen gepropt van de zes inzittenden. De eerste kilometers gingen voorspoedig en we vlogen dan ook in volle vaart (100 km/h met tegenwind) naar onze overnachtingsplek in Denemarken.
Hier was het met -10 C een stuk kouder dan in Nederland maar na een kuch en een rochel startte Gerard zonder problemen weer op. Kleine handicap was wel dat de choke was vastgevroren. Zoals gezegd leverde dit geen enkel probleem op en al snel tuften we dan ook weer vrolijk op de snelweg richting Nordansjö, Zweden. Om daar te komen moesten we eerst nog wel even over de bruggen die Denemarken met Zweden verbind. Op zich geen probleem maar hier was wel merkbaar dat de snelheid er wel uit ging en terugschakelen noodzakelijk was om enigszins op snelheid te komen. Verder verliep de reis grotendeels zonder problemen. Goede les voor de volgende keer is om in Nederland al ruitenwisservloeistof te vullen dat beter bestand is tegen de kou in het noorden. Vanaf Denemarken deden de sproeiers het al niet meer omdat de vloeistof was bevroren.

Ook op de plek van bestemming in Zweden deed Gerard geen slag verkeerd en heeft hij ons vrolijk tuffend overal naartoe gebracht. Hoewel de wegen in Zweden echt heel anders zijn dan die bij ons in de winter leverde dit geen enkel probleem op. Even spannend werd het wel toen we over een besneeuwd achteraf weggetje omhoog reden en de auto voor ons midden in het pad stil stond. Gelukkig hadden we een sneeuwschep mee en na het vrijmaken van de achterwielen konden we onze weg weer vervolgen. We hebben dan ook een heerlijke tijd gehad met Gerard in Zweden en hoewel hij op de terugweg af en toe wat lastig in de lagere versnellingen te krijgen was heeft hij het fantastisch gedaan. Fris gewassen staat hij nu in de schuur maar we kijken uit naar nog vele kilometers en leuke tripjes en reizen met Groene Gerard.

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!