Daf Marathon Coupe 1976 – Gebroeders van den Berg

Daf Marathon Coupe 1976 – Gebroeders van den Berg

Tijdens mijn dagelijkse fietstochten naar school langs de grachten van Leeuwarden was ik altijd weer onder de indruk van een prachtige auto. Op google Maps wist ik deze foto nog te vinden. Ik was opslag verliefd. Een stuk Nederlandse historie! Prachtige lijnen en een sportieve look.

Mijn broers zijn al vanaf kinds af aan besmet met het auto virus. Ik was daar altijd wat minder warm voor te krijgen tot op het moment dat ik deze Daf zag. Vanaf dat moment is de DAF 66 marathon coupe mijn droom auto!
Toen ik het twee weken geleden op ons gezinsweekend met mijn broer Vincent over auto’s had, kwam natuurlijk de droom auto van beide weer voorbij. Vincent vertelde over zijn kinderdroom een Lamborghini Aventador waar die na een snelle rekensom drie levens voor nodig zou hebben met zijn bijbaantje destijds. Voor mij was het nog steeds de Daf! Vincent kwam gelijk in actie en maakte een zoekopdracht aan via autoscout.

Een paar dagen later stuurde Vincent al een linkje door van een Daf, deze had helaas iets teveel kennis en kunde nodig. Aangezien wij nog nooit echt hebben gesleuteld aan een auto moesten we die laten schieten. Dinsdag 30 november ontving ik weer een linkje van Vincent. ‘’Is dit hem dan?!?!’’ Ik was opslag verliefd, het was het juiste type en ook nog eens de goede kleur! We kwamen na wat gezonde twijfel tot de conclusie dat we in ieder geval moesten gaan kijken, dus we belden snel naar Hofman voor een afspraak. Vrijdagmiddag kwam het gelukkig uit om te komen kijken. Ook onze goede vriend Aron (die meer verstand van auto’s heeft) had zin om mee te gaan! Ondertussen had Vincent aangeboden de auto eventueel samen te kopen. Zo kunnen we samen dit avontuur aangaan en gezellig met z’n tweeën de auto op knappen.

Donderdag belde Jan Jaap, een andere geïnteresseerde wilde vrijdag ook komen kijken, maar toen die hoorde dat wij ook geïnteresseerd waren heeft hij de afspraak naar voren verplaatst. Jan Jaap vertelde dat deze man was wezen kijken en erg enthousiast was. De auto ziet er nog goed uit zei Jan Jaap. Ik merkte dat ik nog wat huiverig was voor gladde verkoop praatjes maar proefde de echtheid in zijn stem. Jan Jaap zei als we hem toch nog wilden hebben moesten we het nu beslissen, aangezien wij degenen waren die als eersten interesse hadden getoond. Ik besloot direct mijn broer te bellen. Na een kort overleg besloten we om een gokje te wagen. We kopen de Daf!!! Ondertussen zat ik nog op kantoor en had enorme moeite de razende enthousiasme niet al te gek los te laten… Ook Vincent was laaiend enthousiast. Het telefoontje om Vincent te vertellen dat we een Daf hadden gekocht zal ik nooit vergeten!

Eenmaal bij Hofman keken we de ogen uit ons hoofd, wat staan daar een pareltjes. Buiten stonden er drie Dafjes op een rij, wat een prachtig gezicht! Het was voor mij toch wel een geruststelling dat de Daf die er het beste uitzag voor ons was bestemd.

Geweldig om op deze manier de passie voor auto’s van mijn broer en de passie van mij voor de Daf te combineren in dit prachtige project! We houden jullie op de hoogte!

Boas, namens de gebroeders Van den Berg

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!