Loader

Ger Alkema Triumph TR6

Ger Alkema Triumph TR6

Van oorsprong heeft de heer Alkema een voorliefde voor het merk Volvo. Maar een aantal jaar geleden viel de keuze toch op één van de meest populaire Britse roadsters, de Triumph TR6. De heer Alkema is maar liefst meer dan 30 jaar lid van de Volvo vereniging en kan naast zijn Triumph ook genieten van prachtige klassieke Volvo’s zoals de Amazon Combi en de P1800. Een open klassieker miste echter nog.

“Volvo heeft naast de P1900 nooit echt een open klassieker gemaakt. De P1900’s die overgebleven zijn, zijn overigens zeer zeldzaam en kostbaar. Ze waren trouwens destijds erg slecht gemaakte auto’s. Dus dan ga je opzoek naar wat anders.” Het moest dus uit een andere hoek komen. De machtige zescilinder van de Triumph was één van de redenen waarom de heer Alkema 7 jaar geleden deze Triumph TR6 kocht. Daarnaast is de TR6 een leuke en betaalbare optie zowel in onderhoud als aanschaf vergeleken met andere Britse zescilinders uit dat tijdperk.

‘’Ik rij het meeste in mijn Amazon Combi als dagelijks gebruik. Als de zon schijnt neem ik mijn speeltje de TR6. Het is gewoon een heerlijke auto voor mooi weer ritjes en ik rij er dan ook zo’n 1500 kilometer per jaar mee.”

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!