Jan van Dijk – MG B

Jan van Dijk – MG B

Meneer van Dijk is met recht een klassieker in een klassieker. Met zijn 90 jaar rijdt hij nog dagelijks in zijn MG B.
Afgelopen jaar heeft hij ondanks de corona beperkingen nog pak weg 10.000 km gereden. Hij doet regelmatig mee met een oldtimerrit maar houdt er niet van om in een optocht te rijden. “Ik houd er van om een beetje vlot te rijden, het is immers een sportauto”.

Veel mensen vinden het vreemd dat hij op zijn leeftijd nog in een oude auto rijdt, “maar dat is niets anders dan rijden met een gewone auto, en als er onderweg iets kapot gaat wat ik niet zelf kan maken ben ik lid van de wegenwacht”.

“Ik had vorig jaar wat problemen met de benzinepomp, maar gelukkig heb ik altijd mijn wandelstok in de auto, daarmee heb ik een klap op de pomp gegeven” waarna wij er in de werkplaats, na zijn grote tevredenheid, een elektrische benzinepomp op hebben gezet. Meneer van Dijk heeft zijn hele leven in de auto’s gewerkt en was vroeger monteur bij Bert Oosterhuis, Morris en Austin dealer, en heeft daar zijn veel aan Engelse auto’s gesleuteld. Hij probeert nog zo veel mogelijk zelf aan de auto te doen, alleen de grote klussen laat hij doen. “Ik heb nog wel een stofjas, maar geen overal meer”.

Vorig jaar is hij vanuit een aanleunwoning waar hij woonde sinds zijn vrouw in het verpleeghuis zat, verhuist naar de schuur van zijn zoon. Door corona was hij opgesloten in zijn woning en miste heel erg de vrijheid om de auto te pakken en te rijden. “En die oude mensen zeurden daar, wat ik wel niet moet met 2 auto’s” Hij kijkt tegenwoordig uit op het Zuidlaardermeer, vaart er met de kano, en scharrelt door de wereld in zijn MG.

Op deze zonnige dag ( 2 juni j.l) gaat hij een rondje langs de grens om te eindigen in Termunten voor een visje. Lekker genieten van zijn MG en van het leven.

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!