Hein van Rijckevorsel – MG B GT V8

Hein van Rijckevorsel – MG B GT V8

Geachte lezer(s),

Als middelste kind uit een gezin met 3 kinderen zat ik tijdens autoritjes altijd achterin in het midden. Je weet wel, op die bult tussen de 2 kuilen van een oude achterbank. Ik heb 2 zusjes die beide aan het raam wilden zitten anders werden ze zogenaamd ‘autoziek’. In deze jaren, en dan praat ik over begin jaren 80, waren de auto’s wat kleiner en pasten er zeker geen 3 kinderzitjes naast elkaar achterin. Ik zat dus meestal los in het midden, voorover leunend gefascineerd te kijken naar de bewegingen van mijn vaders handen en voeten waarmee hij vakkundig de auto bediende of ik probeerde vanaf een zo groot mogelijke afstand te kijken welke andere auto’s ik kon herkennen. De fascinatie voor auto’s begon al vroeg en is nooit meer weg gegaan.
In die jaren waren de auto’s niet alleen kleiner dan tegenwoordig, maar ook kleurrijker. Een knal oranje Ford Capri, een goudkleurige Honda Prelude en een spierwitte Jaguar XJ was een heel normaal rijtje auto’s op de parkeerplaats bij de lokale supermarkt. Wanneer ik nu op zo’n zelfde parkeerplaats kijk zie ik vooral grijze, zwarte of donkerblauwe auto’s. Technisch gezien zijn auto’s er flink op vooruit gegaan maar verschil in kleur en design is vaak ver te zoeken.

Sinds vorige week heb ik dankzij Jan Jaap van Hofman Leek de kans gekregen om dat ietwat saaie straatbeeld van nu levendig te veranderen. Ik heb mijn zwarte Porsche 911 bij Hofman ingeruild voor een limoen geel/groene MGB GT V8. Een originele V8 wel te verstaan! Al enige tijd was ik op zoek naar dit model, een stijlvolle kleine coupe met de performance van een echte Grand Turismo. Via de website van Hofman stuitte ik op een donkergroene MGB GT V8 waar ik naar informeerde. Jan Jaap Stond mij geduldig te woord en gaf aan dat ze meerdere MGB GT V8’s hadden staan waarvan eentje in een zeer nette staat met een uitgebreide historie erbij. Wel een beetje in een felle kleur, maar dat was wel cool voor die tijd, we praten immers over 1974. Ik begon al een beetje te popelen en kon niet wachten om te gaan kijken. Ik heb ooit geleerd dat je altijd iemand moet meenemen met wat minder begeerte en belangstelling als je iets wilt gaan kopen wat je heel graag wilt. Ik belde mijn vader, zelf eigenaar van een MG PA uit ’34 en een TC uit ’47, of hij niet gezellig mee wilde. En natuurlijk, hij ging maar wat graag mee. Woonachtig in Brabant zijn we in mijn Porsche gesprongen en afgereisd naar het hoge noorden, toch een rit van meer dan 250 km. Aangekomen bij Jan Jaap gaf hij aan dat hij mijn zwarte Porsche 911 996 Carrera 4 3.6 met handbak ook wel mooi vond en vroeg mij wat mijn plannen hiermee waren. Ik vertelde Jan Jaap dat ik de Porsche 4 jaar terug, na lang zoeken naar de combinatie van een zwarte Porsche met cognac leren bekleding en handbak, had gekocht en deze bijna dagelijks naar volle tevredenheid gebruik. Het onderhoud is volledig terug te herleiden en ook de historie van deze auto is volledig bekend. De uitdaging bij de Porsche is dat deze eigenlijk pas echt lekker begint te rijden en zijn meerwaarde toont op snelheden waarmee je tegenwoordig onmiddellijk je rijbewijs verliest. Een prima rede om de auto misschien toch maar eens in te ruilen?

Na een lekker kop koffie heb ik de MG GT V8 uitbreid onderzocht en aangegeven dat ik deze graag wilde hebben, mits goed rijdend met een verse apk. Jan Jaap had inmiddels mijn Porsche bekeken, stond wel open voor inruil en vond mijn voorwaarden meer dan redelijk. Ik ben met een goed gevoel terug naar Brabant vertrokken, uitgebreid discussiërend met mijn vader over wat te doen. Voor ons beide stond inmiddels wel al vast dat de MG GT aangeschaft ging worden! Na wat over en weer gemaild te hebben zijn Jan Jaap en ik tot een prima deal gekomen waarbij ik de Porsche heb ingeruild en de fel gekleurde MG GT V8 heb aangekocht.

Heel fijn om een auto te mogen kopen bij een zaak met hart voor auto’s, gevoel voor techniek en een enorme bak kennis en ervaring. Werkelijk alles wat gaat over MG is bij de heren van Hofman bekend. Tel dit op bij de keurige manier waarop de ook de Porsche op waarde werd geschat was voor mij de extra motivatie om te handelen.

Jan Jaap en team Hofman, dank voor de keurige manier waarop de MG is afgeleverd, en dank meneer Hofman voor de speciale MGB GT V8 sleutelhanger die natuurlijk niet mocht ontbreken!
Ik kan iedereen een rit naar Hofman aanbevelen, voor je het weet heb je iets prachtigs in je garage staan.

Hartelijke groet,

Hein van Rijckevorsel

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!