Dominique Olthof – MGA 1600 roadster

Dominique Olthof – MGA 1600 roadster

Tijdens een verblijf op Cuba in 2016 wordt Dominique Olthof (30, aios chirurgie) besmet met het oldtimervirus.
“Zo tof vond ik dat, al die oude auto’s daar.” Maar een klassieker is geen pakje boter. En dus slaat Olthof na terugkomst flink aan het sparen. Ondertussen oriënteert ze zich op het aanbod. “Een Austin Healy bijvoorbeeld viel al snel af, maar een MG lag wel binnen mijn bereik.”

Na anderhalfjaar belandt ze -na onder meer een bezoek aan een autoverkoper die MG’s betitelt als ‘aardige instapmodelletjes’- bij een via via aanbevolen autodealer in Groningen, met wie er een betere klik is. Hoewel een van de proefitten niet vlekkeloos verloopt (“ik kwam zonder benzine te staan”), vakt Dominique als een blok voor een oude MGA 1600 roadster uit 1961. “De MGB vond ik te comfortabel, het nostalgische van de A sprak me meer aan.”

Hoewel ze meestal zo snel mogelijk naar de plaats van bestemming wil, ervaart de specialist in spe in haar MGA een ongekende rust. “Ik heb de afgelopen maanden al heel wat afgetoerd, en steeds weer ontdek ik nieuwe routes.” Zodra de covidrestricties voorbij zijn, hoopt Dominique op autosleutelcursus te gaan. “Want ik vind het technische aspect ook leuk en wil straks graag zelf wat kunnen sleutelen.”

—-
Dit artikel is een publicatie uit het februarinummer van Arts en Auto.
Fotografie door: De Beeldredaktie

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!