Is het een Volumex?

Is het een Volumex?

Pininfarina Spider 2000

Deze maand staat onze Pininfarina Spider 2000 uit 1985 in de spotlight. Het gaat om één van de laatst gebouwde Spiders. Dit exemplaar is uitgevoerd met alle Volumex opties zoals, de Abarth velgen, stuur, en de dashboard klokken. Hoewel dit niet één van de vijfhonderd echte, en daardoor uiterst zeldzame, Volumex spiders is, heeft dit exemplaar wel de begeerde Volumex compressor.

Zeer gave Pininfarina Spider 2000 als Volumex uitgevoerd, bouwjaar 1985 , een van de laatste spiders ooit gemaakt! De carrosserie is prachtig gespoten in blauw metallic wat een stijlvolle combinatie geeft met het beige interieur. Het koetswerk is verder solide en gaaf, dit kan ook worden gezegd over het interieur. Als een mooie extra optie werd dit exemplaar geleverd met een keurige tonneau cover en chromen kofferrek. Toen Fiat in de vroege tachtiger jaren stopte met de productie van de zeer succesvolle 124 Sport Spider besloot het Italiaanse designhuis Pininfarina zelf door te gaan met de productie van dit model. Pininfarina was zelf verantwoordelijk voor het ontwerp van deze Spider welke al vanaf 1967 op de markt was. Nooit eerder had Pininfarina zelf als fabrikant auto’s geproduceerd en na dit model zouden ze dit ook niet meer doen. We mogen in het geval van dit aangeboden exemplaar dus eigenlijk ook niet spreken van een Fiat Spider maar van de Pininfarina Spider Europe, of Azzurra voor de exemplaren met Amerika als bestemming. Alvorens Pininfarina ging produceren werden er vele kleine en enkele grotere aanpassingen doorgevoerd om de Spider weer helemaal bij de tijd te krijgen. In 1983 lanceerde Pininfarina als speciale editie een door Abarth getunede exemplaren van de Spider europa Volumex met Rootscompressor. Met zijn 135 pk (99 kW) uit een cilinderinhoud van twee liter was de Volumex sterker dan zijn “eeuwige rivaal”, de Alfa Romeo Spider. Terwijl de andere Fiat 124 Sport Spiders topsnelheden tot 175 km/u bereikten, haalde de Volumex 190 km/u. 

Fiat 124 Spider Pininfarina 2000

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!