Marije Bouwhuis en Martin Knol – Alfa Romeo 2000 Spider 1982

Marije Bouwhuis en Martin Knol – Alfa Romeo 2000 Spider 1982

Langzamerhand zijn wij er achter gekomen dat we eigenlijk Alfisten zijn, dat wisten we niet. We waren altijd al met een schuin ook aan het kijken naar mooie oude auto’s. Dan gaat het niet zozeer om de grootte of de pk’s, maar om de meest pure vormen. We hebben best veel auto’s bekeken, uiteindelijk bleek de Alfa spider het beste bij ons te passen. Als het budget groter was geweest, waren we misschien wel voor iets anders gevallen. Maar wel Italiaans en sportief.

Sinds een half jaar toeren we met de Spider door het Groninger land. Hoewel we daar al resp. 45 en 55 jaar wonen, zien we de wereld nu toch anders. Met het kapje omlaag rijden we door kleine wierdedorpjes als Westeremden, Garnwerd, Winsum en Bierum. Na een werkdag stappen we in de Spider om de tulpenvelden op te zoeken bij Garsthuizen en Spijk. Maar het leukste is toch om met de Spider op vakantie te gaan. We zijn naar Trier geweest, langs de Moezel met best steile hellingen. Van Aken naar Trier is eigenlijk 1 lang slingerpad met scherpe bochten en mooie glooiingen. Onderweg sliepen we in een kasteeltje in Tegelen waar meer klassiekerrijders overnachten. ’s Avonds hadden we geparkeerd naast een MG B en een Jaguar XJ. Na het ontbijt sta je dan naast elkaar om olie te peilen. ‘Wat gooist doe drin?’ Je wisselt allerlei wetenswaardigheden uit om tot de conclusie te komen dat klassiekerrijders vaak leuke mensen zijn.

Een voordeel/nadeel van de Spider is dat je bijna niks kunt meenemen. Dan loop je door een mooie stad en zegt tegen elkaar dat je niks kunt kopen, want past er niet in. Nou ja, een tattoo zou kunnen. We hebben 4 nieuwe banden gekocht op voorwaarde dat zij onze oude banden zouden innemen. Het is een erg leuke eerste ervaring die vraagt om een vervolg.

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!