Roel Harryvan – MG PA 1934

Roel Harryvan – MG PA 1934

MG Noord-man, MG technicus en trouwe bezoeker Roel laten we graag zelf aan het woord:

Tja daar sta je dan, een foto gemaakt door Janna Hofman met de vraag om deze te publiceren op hun site, zeg maar eens nee dat doe je niet. De auto, want daar gaat het om, is een MG van het bouwjaar 1934. De auto is aangeschaft door C.A.N. May bij de Firma Messrs Jarvis Ltd. in Wimbledon. Dit met de bedoeling mee te doen aan Hill-Climbs. Om meer vermogen te krijgen werd de cilinderkop bewerkt. Austen May heeft de auto 10 maanden in bezit  gehad en heeft de history beschreven in een boek Wheel Spin.  Hierna is de geschiedenis over de auto voor mij onbekend. Via Ebay heb ik de auto gekocht in Bournemouth. Voor mij was de reden een MG te kopen met bovenligende nokkenas, z.g.n. Koningsas aangedreven. De Koningsas is in dit geval de dynamo. Dit type motor werd bij Wolseley gekocht door MG. Wolseley behoorde tot het Morris concern. Maar als je een auto koopt van deze leeftijd weet je nooit wat er achter weg komt. Na de nodige reparatie’s is de auto in goede staat en ben ik er buiten de rondjes om de kerktoren er twee keer mee naar Montlhery bij Parijs geweest.

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!