MG Roadsters

MG Roadsters

MG Roadsters

De zomer staat voor de deur en het cabrio seizoen kan van start gaan. En wat is nou leuker dan met een klassieke roadster van de zon te genieten. Ons aanbod telt een behoorlijk aantal klassieke cabrio’s maar de roadsters van MG zijn verre weg het meest populair.

Roadster is een Noord-Amerikaanse benaming voor een type auto met twee zitplaatsen zonder een permanent dak en oorspronkelijk ook zonder zijramen. Een cabriolet heeft daarentegen wel vaste ramen die geopend kunnen worden. De voorruit is doorgaans op de carrosserie bevestigd in plaats van erin geïntegreerd. Zelfs met een lichtgewicht dak (top) en doorzichtige plastic ramen zijn de inzittenden toch nog enigszins aan de elementen blootgesteld.

Sommige merken gebruiken het woord Spyder of Spider voor een compleet dakloos voertuig; vernoemd naar een oud type door een paard getrokken wagen.

Hieronder een selectie van de MG Roadsters bij ons in voorraad.

MGA

Link: https://www.hofman.nl/aanbod/?s=mga

De MGA werd in Engeland geproduceerd van 1955 tot 1962. Er zijn meer dan 100.000 exemplaren gebouwd, waarvan de meeste werden geëxporteerd naar het buitenland. De 2-deurs roadster is een genot om te zien en ook de coupé versie heeft zijn charme.  De MGA werd eerst geleverd met een 4 cilinder 1500cc motor en later met een 1600cc motor.

MGB, MGC

Link: https://www.hofman.nl/aanbod/?s=mgb

De MGB is de opvolger van de MGA en werd geproduceerd van 1962 tot 1980. De MGB werd gebouwd als roadster maar ook als 2-deurs hatchback coupé, genaamd de MGB GT. De MGB werd geleverd met een 4 cilinder motor en later met een 8 cilinder motor. De MGB werd ook geleverd met een 6 cilinder motor die de naam MGC kreeg.

Midget

Link: https://www.hofman.nl/aanbod/?s=midget

Zoals de naam doet vermoeden is de MG Midget (dwerg)  een kleine 2 zits roadster. De Midget werd gebouwd tussen 1961 en 1980. In essentie is de MG Midget een luxere versie van de Austin Healey Sprite. De MG kreeg een andere gril, betere instrumenten, en een luxer interieur. De Midget werd geleverd met verschillende motoren variërend van een 1 liter tot aan een 1.8 liter. 

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!