Arjen van de Broek – Ferrari 360 Modena

Arjen van de Broek – Ferrari 360 Modena

Mijn naam is Arjen van den Broeck en een van mijn hobby’s is auto’s en motoren. Snelheid vind ik leuk maar schoonheid door vormgeving en styling vind ik nog veel interessanter.

In 2008 kocht ik mijn eerste fun auto. Een Donkervoort S8A met een Ford Zetec motor. Geen echte krachtpatser, maar door het lage gewicht van een Donkervoort kon je daar aardig mee uit de voeten. In 2014 ruilde ik deze auto in voor een Dax Shelby Cobra en dat was andere koek. Een 6.2 liter V8 Corvette stroker. Stroker betekent dat deze motor een verbouwing heeft ondergaan. Het gevolg was dat de 5.3 liter naar 6.2 liter werd opgeschroefd. Met zijn ruim 400 PK kon je op het circuit uitstekend meekomen.

In 2019 ruilde ik deze Cobra weer in voor een merk dat mij nog meer aansprak. Een Ferrari 360 Modena spider F1 uit 2003. Dit is werkelijk een brullende en steigerende hengst. Een 3.6 liter hoge toeren V8 middenmoter met 400 PK die zich goed laat bekijken onder de glazen motorkap. Dit is eigenlijk een voor de straat geschikt gemaakte raceauto.

Vorig jaar rond deze tijd kocht ik deze auto en ik ben razend enthousiast. Als je een Ferrari koopt koop je niet alleen een merkauto maar ook de beroemde racehistorie, die dit merk zo legendarisch maakt.

Ongeveer een maand geleden kocht ik bij de firma Hofman een prachtige BMW Z4 uit 2010 voor het dagelijks gebruik. De auto werd geïmporteerd vanuit Duitsland en werd prachtig afgeleverd. Je begrijpt dat ik door deze gekte heel veel bij de Fa. Hofman rondloop om mij te vergapen aan honderden oldtimers en youngtimers.
Altijd een hartelijke ontvangst en welkom voor een kopje koffie.

Regelmatig organiseert Hofman in Leek een”‘ Cars & Coffee”, waar iedereen altijd welkom is en als ik even kan ben ik daar ook graag bij aanwezig met mijn Italiaanse liefde.

Dus misschien tot ziens bij Hofman.

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!