Foleor van Steenbergen (2021†)– Triumph TR4 IRS

Foleor van Steenbergen (2021†)– Triumph TR4 IRS

Alias – Foleor van Steenbergen kunstenaar van het woord.
Toondichter, kunstenmaker, muzikant, vrije geest en bovenal liefhebber van Britse klassiekers en youngtimers. Een bekend gezicht aan onze koffietafel is Foleor van Steenbergen, een trouwe klant van het eerste uur wiens auto’s met regelmaat verwend worden met frisse olie en een gezonde doorsmeerbeurt in onze werkplaats. Met zijn karakteristieke baard en baret en bijpassende klassieker is hij een bijzondere verschijning.
Wij waarderen Foleor om zijn schitterende poëtische uitspattingen waarmee hij ons keer op keer verrast.

“Het rijden in een sportauto of klassieker is karakter boven gelijkschakeling”

Het is al een flinke poos terug toen Foleor voor het eerst een auto van ons kocht, een schitterende Rover P6. Inmiddels zijn er al heel wat andere auto’s de revue gepasseerd maar 1 zal altijd blijven, de Triumph TR4 uit 1968. Al meer dan 40 jaar heeft hij de auto in bezit die hij zelf treffend weet te omschrijven als “Een auto waarin van binnen en buiten TOONDICHTERSCHAP woont”.
Op de vraag waarom hij zo graag bij ons over de vloer komt geeft hij zonder aarzeling als antwoord “Gastvrijheid en vriendelijkheid! Het is fantastisch om mijn passie voor auto’s te mogen delen met gelijkgestemden”.
Op de door hem georganiseerde jaarlijkse dichtersavond in Leek verzorgen we regelmatig de rekwisieten ( klassiekers, motoren) als aankleding op het podium.
Verder vermaakt hij zich overdag met houtkappen voor een gezellig vuurtje in de avond onder het genot van knapperende poëzie.

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!