René Besselink, Coupé Fiat 1996

René Besselink, Coupé Fiat 1996

Het aantal young timers die wij mogen verwelkomen op de Cars & Coffee meetings blijft stijgen, een prachtige trend! Ook René Besselink, een regelmatige Cars & Coffee bezoeker, heeft zo’n young timer; Van 1993 tot en met 2000 verkocht Fiat deze bijzondere creatie die vanaf introductie direct hoge ogen gooide! Feitelijk zocht Fiat een zogenaamde imagebooster, een auto om het merk weer aanzien te geven na vele jaren voornamelijk ingetogen modellen als de Uno en Tipo gebouwd te hebben. Ondanks dat er omstreeks 72000 exemplaren verkocht zijn is de spoeling behoorlijk dun geworden, een goed exemplaar vinden kan wat tijd kosten!
Als je met René in gesprek raakt heb je al gauw in de gaten dat je met een echte freak te maken hebt, gooi er een kwartje in en je krijgt voor een rijksdaalder aan verhalen!
Mooie trivia weetjes zijn bijvoorbeeld dat de motorkap een stevige 40 kilo weegt en actief deel uitmaakt van de kreukelzone en dat de Fiat Coupé destijds de snelste voorwiel aangedreven productieauto was.

In 2008 kocht René de auto in het Friese dorp Damwoude, samen met zijn kleindochter Indy haalde hij de auto daar op en sindsdien draagt ook zijn Coupé Fiat de naam Indy.
De eerste jaren gebruikte René de Fiat als dagelijkse auto en legde zo heel wat kilometers woon-werkverkeer af. Inmiddels is het toch echt de hobby auto geworden en staat de auto voornamelijk droog in de garage. Op de vraag wat René het eerste aan zijn Coupé heeft laten doen antwoord hij: ‘in 2009 heb ik de auto helemaal laten spuiten, ook heb ik direct een lederen interieur en originele Plus velgen gemonteerd’.

Inmiddels is René voorzitter van de Coupé Fiat vriendenclub waarvoor hij met regelmaat meetings en ritten organiseert binnen en buiten Nederland. Dat het een hechte club is mag duidelijk zijn, René vertelt: ‘Wegens gezondheidsomstandigheden kan ik momenteel weinig sleutelen maar ik wil de techniek wel up-to-date houden. Mijn goede vriend Joe Knight, vooraanstaand clublid en eigenaar van FCSS (Fiat Coupé service specialist) uit Engeland heeft zijn zaak enkele dagen gesloten om met 3 man naar Nederland af te reizen, zij hebben 3 dagen hard aan mijn auto gesleuteld zodat ik weer mee kon naar meetings en dergelijke!’
We sluiten naar goed gebruik af met de vraag wat vind je zo leuk aan de Cars & Coffee meeting in Leek. ‘Uiteraard de diversiteit aan merken en modellen maar vooral het contact leggen met andere liefhebbers. Eigenlijk zijn we één grote gekke familie als autofanaten onder elkander! Vaak luister je met verbazing en bewondering naar ervaringen van anderen, de auto’s zijn prachtig maar vooral de verhalen erachter zijn grandioos’ Aldus René.

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!