Robbert Oosterhof, DMC Delorean 1981

Robbert Oosterhof, DMC Delorean 1981

Tijdens de Augustus editie van Cars & Coffee Leek oogstte Robbert Oosterhof veel bekijks met zijn DMC Delorean. De meeste bezoekers komen tijdens de meeting zelf een kop koffie halen in onze showroom maar Robbert had zoveel aanspraak van andere bezoekers dat hij niet bij de auto vandaan kon, we hebben hem daarom met regelmaat een lekker bakkie gebracht.

Een voorspelbare vraag is dan natuurlijk of het bezitten van een Delorean een jeugddroom is geweest en of de film Back to the Future de auto al vroeg op het verlanglijstje zette, dit was echter niet het geval voor Robbert; “in 2000 was ik op vakantie in Amerika en bezocht de Universal Studios, daar stond er één, kort later zag ik in Nederland twee exemplaren die samen op een zomerse dag een rit maakten, toen was ik wel echt verkocht!

In 2017 was het dan eindelijk zover, Robbert kocht een Delorean en begon met sleutelen;
“ik heb veel tijd gestoken in de elektronica, de gehele bekabeling heb ik nagelopen en het geheel weer origineel gemaakt, niet originele en later ingebouwde extra’s heb ik eruit gehaald” Ook de techniek kreeg veel aandacht, het gehele onderstel werd gereviseerd. Wat ons direct opviel was het schitterende interieur, geen wonder want de stoelen werden opnieuw bekleed en ook het dashboard kreeg een flinke opfrisser. In totaal heeft Robbert bijna 2 jaar aan de auto gewerkt en het resultaat is fantastisch!

Robbert is inmiddels wel gewend aan de aandacht die zijn auto krijgt, na afloop van de clubmeeting in Eindhoven stond hij met 2 andere Deloreans voor het stoplicht, een jongeman die voorbij kwam fietsen realiseerde zich direct dat hij een dergelijke ‘polonaise’ waarschijnlijk nooit weer zou zien en smeet direct zijn fiets aan de kant om met zijn mobiel foto’s te maken. “ik heb het licht groen zien worden maar voordat de beste jongen klaar was met zijn reportage was het ook alweer rood” aldus Robbert, prachtig toch?

Het was het eerste bezoek aan Cars & Coffee Leek voor Robbert, hij heeft er naar eigen zeggen van genoten; “De sfeer was top en ik heb veel leuke gesprekken gehad met andere autoliefhebbers, dat er rond de middag een regenbui overtrok was geen probleem want dat gaf mij de tijd om ook even in de showroom te kijken” Mooi was dat een man die samen met moeder de vrouw onderweg was naar de Kwantum op de hoek al van veraf de openstaande vleugeldeuren van de DMC zag glinsteren, uiteindelijk is zijn vriendin maar alleen naar de Kwantum gereden om nieuwe gordijnen uit te zoeken.

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!