Elektronische ontsteking

Elektronische ontsteking

De voordelen van elektronische ontsteking zijn:

Veel betere vonk, ontsteking en daarmee prestaties;

Lager verbruik;

Nauwelijks onderhoud.

Het argument dat elektronische ontsteking de originaliteit van de auto aantast wordt deels teniet gedaan doordat het systeem ingebouwd kan worden in de aanwezige behuizing van de verdeler dan wel in kleine kastjes kunnen worden weggewerkt. Je ziet er dan niets van.

Het ontstekingssysteem in klassieke auto´s veroorzaakt veel problemen, mede door de afnemende  kwaliteit van de huidige brandstoffen. Van steeds groter belang is een goede ontsteking. Bekend zijn de CSi ignition en 123 ignition, prijzen vanaf 300 euro ex BTW of meer. 

Als voordelig en goed alternatief leveren en monteren wij een ombouwset, een magnetische opnemer. Deze is, zeker gezien de gemiddelde lage jaarkilometrage van onze oldtimers, een goed en betaalbaar alternatief. Ook veranderd het uiterlijk van de verdeler niet en blijft de originaliteit behouden.

Na jaren van gebruik raakt de mechanische verdeler versleten en krijgt deze een steeds grotere afwijking, tot de contactpunten niet meer goed zijn te stellen. Vervanging van de standaard contactpuntjes met een magnetische opnemer is een duidelijke verbetering, deze compenseert de slijtage van de verdeleras en de lagers in de verdeler. Bovendien geeft deze een sterkere vonk, vervuild niet en heeft geen onderhoud nodig.

Orginele ontsteking

De standaard ontsteking/verdeler. Prijs, nieuw, verdeler met ontsteking 100 euro ex BTW.

Electronische ontsteking

Elektronische ontsteking, de opnemer met de magnetische ring, deze set komt in de plaats van de condensator en contactset. Prijs is 59,90 euro ex BTW.

Electrische ontsteking ingebouwd

Elektronische ontsteking, de opnemer en de magneetring, gemonteerd in een nieuwe verdeler. Prijs is 159,90 euro ex BTW.

Eelco Hofman

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!