Mark, Debbie en hond Jihan, Toyota Land Cruiser FJ40

Mark, Debbie en hond Jihan, Toyota Land Cruiser FJ40

Mark en Debbie zochten al lange tijd naar hun droom auto, een lange versie van de Toyota Land Cruiser FJ40 in het geel. Toen na lang zoeken de hoop bijna werd opgegeven dook zowaar dit bewuste exemplaar op toen de eerste eigenaar besloot om na dik 30 jaar afstand te doen van deze degelijke rakker. Helaas bleken er meer geïnteresseerden en Mark en Debbie leken achter het net te vissen toen een koper uit Emmen de Toyota net voor hun neus wegkaapte. Maar daarmee was de kous zeker nog niet af, Mark vertelt vol trots hoe Debbie driftig ging rond bellen en zo de toenmalige tweede eigenaar wist te traceren! Alsof het zo had moeten zijn leek de beste man bereidwillig te zijn om mee te willen werken aan het verwezenlijken van de droom en zo kreeg de Land Cruiser na 2 weken alweer een nieuw onderdak. Kort daarna begon Mark met de restauratie, geen body off want de algehele staat was behoorlijk goed en slechts minimaal laswerk bleek nodig te zijn. Wel werden alle panelen gedemonteerd om ook in alle hoekjes en gaatjes een goede lak laag aan te brengen om de auto voor de toekomst te conserveren.

Een grote wens van Mark en Debbie was om met de Land Cruiser door Marokko te trekken en in 2019 zetten zij koers richting Afrika voor een memorabele vakantie. De tocht door Marokko bleek een uitdagende, omstreeks 80% van de meters zou op onverharde wegen worden afgelegd. Of de Toyota er van te lijden had? “geen centje pijn!” zegt Mark, hij is er juist voor geboren.

Bewust het echte ‘zware’ terrein opzoeken doen Mark en Debbie niet maar tijdens het club weekend op een legerterrein konden ze er niet meer omheen. “We kwamen vast te zitten en het water liep al bijna het interieur in” vertelde Mark. Gelukkig konden ze met de lier vlot los getrokken worden en was de Land Cruiser na een flinke wasbeurt weer zo goed als nieuw.

Natuurlijk hebben we ook gevraagd waarom Mark en Debbie graag op de Cars & Coffee meetings komen, Mark verteld: Het is fantastisch om met andere liefhebbers in gesprek te komen, zeker omdat er in Leek allerhande verschillende merken en types auto’s komen. Ook is het altijd weer een feestje om door de showroom van Hofman te lopen, er is altijd wel weer wat nieuws te zien!

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!