RDW keuring import auto’s uitgelegd

RDW keuring import auto’s uitgelegd

Als internationaal opererend autobedrijf hebben we door de jaren veel ervaring opgedaan, bijvoorbeeld met het keuren van voertuigen bij de RDW in Groningen of Lelystad. Niet alleen voor auto’s die we zelf importeren maar ook voor andere bedrijven en particulieren die een oldtimer of youngtimer in het buitenland hebben gekocht. Bij een invoerkeuring wordt er onderscheid gemaakt tussen import uit de EU en van buiten de EU. We leggen de belangrijkste verschillen hieronder uit.

Auto’s uit landen binnen de EU krijgen voor de invoerkeuring een schouwing, meer een formaliteit, zonder apk eisen. U kunt daarvoor elke werkdag (tussen 8.00-12.00 uur) zonder afspraak bij de RDW terecht, bijvoorbeeld het keuringsstation in Groningen of Heerenveen.

Auto’s uit landen buiten de EU krijgen voor de invoerkeuring een APK-keuring, verder  wordt er gekeken of de auto voldoet aan onze eisen. Is het een auto zonder EU-typegoedkeuring en is het bouwjaar van na 2002, dan wordt u doorverwezen naar Lelystad voor een individuele keuring. Voor auto’s van 30 jaar en ouder kan keuring op afspraak worden aangevraagd. Alle young- en oldtimers worden gekeurd door gespecialiseerde keurmeesters van de RDW. Aanleiding hiervoor is de fraude met namaak Bugatti’s waaraan de RDW een stevige claim heeft overgehouden. Het gros onze 30+ auto’s krijgt bij de RDW een APK-keuring én een identiteitsonderzoek, bij goedkeuring wordt een Nederlands kenteken afgegeven.

Houdt rekening met wachttijd voor oldtimers, in de zomer kan deze oplopen tot 2 maanden (soms meer). Op RDW.nl vindt u een uitgebreide beschrijving van alle procedures. Heeft u zelf vragen over dit onderwerp, maak gebruik van onze ervaring, indien gewenst kunnen wij deze keuringen voor u uitvoeren. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!