De heer Van den Broeck, DAX AC Cobra

De heer Van den Broeck, DAX AC Cobra

Dhr. Van den Broeck heeft Leek op de kaart staan als het gaat om auto’s kijken. En soms ook kopen. Zo zag hij in 2014 deze blauwe Dax Tojeiro en was letterlijk direct verkocht, in enkele minuten was tegelijk de inruil van zijn Donkervoort S8A geregeld. ‘Ik zag de Dax staan en werd simpelweg opnieuw verliefd op deze ruige musclecar’, aldus dhr. Van den Broeck, ‘dan moet je ook doorpakken en genieten’. We schrijven ‘opnieuw’ omdat de eerste kennismaking met het model, een AC Cobra zoals we de auto eigenlijk allemaal kennen, al ergens in de jaren zestig was. Toen kwam Arjen een vergelijkbare AC Ace tegen (waar deze Dax op geïnspireerd is) en dat maakte indruk. En indruk maken gaat vandaag nog altijd prima, daar zorgen de woeste uitstraling, blitse wielen en go faster stripes wel voor. Zelf liet hij nog fraai glimmende sidepipes (uitlaten) monteren. En het is zeker niet alleen ‘show’, de V8 Corvette Stroker motor is goed voor zo’n 450 pk bij een massa rijklaar van 1170 kg. Stel je voor, machtig! De auto wordt regelmatig voor ritjes in de regio gebruikt. De langste rit was zo’n 400 km, dat kan maar dan stap je wel gebroken uit vertelt de eigenaar eerlijk. Hij komt graag op de Cars & Coffee meetings omdat er veel echte liefhebbers zijn met steeds weer bijzondere auto’s, de laagdrempelige en ongedwongen sfeer is prettig en hij geniet ervan om met andere liefhebbers over elkaars auto’s te praten. Ook als er geen speciale meetings zijn loopt hij graag vrijblijvend door de showroom van Hofman waar altijd wel wat te vinden is voor de liefhebber. Prachtig toch, graag tot een volgende keer in Leek!
Lees meer over Dax Cars op Wikipedia

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!