De heer Dijkstra, VW Golf GL diesel

De heer Dijkstra, VW Golf GL diesel

In vergelijk met de blitse Dodge van vorige maand is deze auto op de eerste aanblik misschien geen blikvanger. Maar de nadere kennismaking leert dat we hier wel degelijk met een bijzondere auto te maken hebben. De heer Dijkstra uit Ureterp vertelt trots dat hij de tweede eigenaar is van deze mk1 Golf GLD. De laatste van dit type die via Pon in Nederland op kenteken kwam. Met 130.000 km is het tegelijk het best bewaarde exemplaar zou je zeggen! Mooi ook dat het originele aankoopbewijs aanwezig is, voor een knappe Blaupunkt Ingolstadt radio met elektrische antenne betaalde je in 1979 haast 1.300 gulden extra zo lezen we. Uniek dat diezelfde radio dan nog steeds in het dashboard zit, inclusief de dure bijzonderheid; verkeersinformatie. Die liefde voor het merk Volkswagen is heel sterk, ‘mijn vader werkte voor een grote garage in Leeuwarden,’ zo is dat gekomen vertelt dhr. Dijkstra. Het was op een feestje dat hij de vorige eigenaar trof. Na het zien van de Golf werd de afspraak op eerste koop met een handdruk bezegeld. Prachtig als dat zo lukt. Het ‘schone’ design van deze voor Volkswagen zo belangrijke auto is van Giorgetto Giugiaro, met afstand in aantallen zijn meest succesvolle ontwerp. Een volledige reportage staat in de Auto Motor Klassiek van februari 2017. Tip, als je deze zilvergrijze VW bij een volgend Cars & Coffee treffen in Leek ziet staan, maak ook zeker even een praatje met haar enthousiaste eigenaar.
Lees meer over deze Golf op Wikipedia

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!